Britta Nielsen-sag påvirker kidnapningssag fra Give

Den 64-årige Britta Nielsen er blevet landskendt efter svindelsagen i Socialstyrelsen. Nu er hendes sag kommet i vejen for en sag fra Give. Foto: Phill Magakoe/Ritzau Scanpix

Britta Nielsen-sag påvirker kidnapningssag fra Give

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I januar blev en 36-årig mand tvunget ind i en bil i Give og kørt til Sjælland. Sagen mod hans kidnappere startede ved retten i juni, men nu er Britta Nielsen kommet i vejen.

Give - Britta Nielsen, den 64-årige sigtede i svindelsagen om de forsvundne 111 millioner kroner, har skabt store overskrifter, siden det blev opdaget, at hun måske har snydt penge ud af Socialstyrelsen i årevis.

Og nu har hun helt uforvarende også været med til at påvirke en sag om en frihedsberøvelse, der udspillede sig i januar i Give.

Her blev en 36-årig mand med polsk baggrund tvunget ind i en bil ved sin kærestes hjem på Niels Kjeldsensvej af tre mænd og kørt til Slagelse, hvor han blev tilbageholdt mod sin vilje, indtil han dagen efter blev kørt hen til en grillbar i Skælskør, hvor politiet fandt ham.

Der er fire tiltalte i sagen om frihedsberøvelsen, og de har alle nægtet at der var tale om en kidnapning. Den hovedtiltalte har derimod forklaret, at den 36-årige polak er som en bror for ham, og at han derfor sørgede for, at han blev hentet i Give, fordi han var bekymret for vennens helbred.

Travl forsvarer

Retssagen stod på flere dage i juni og august, men den er aldrig blevet afsluttet, fordi den hovedtiltalte meldte sig syg i august.

Sagen skulle så have været genoptaget ved Retten i Kolding torsdag, men nu er den blevet udsat igen. Det skyldes blandt andet, at den hovedtiltaltes forsvarer, Nima Nabipour, også er forsvarer for selveste Britta Nielsen.

Som bekendt blev det torsdag ved en domstol i Sydafrika besluttet, at hun måtte rejse til Danmark, hvis hun overgav sig til myndighederne, og fredag landede hun så på dansk grund og skal efter planen fremstilles for en dommer.

Derfor har hendes danske forsvarer formentlig haft nok at se til. Han var da heller ikke til at få fat i, da Vejle Amts Folkeblad forsøgte at ringe ham op fredag formiddag.

Udsættelsen af sagen fra Give, hvor fire forsvarer, en anklager og domstolen skal koordinere kalendere for at finde datoer, hvor alle er ledige, betyder, at sagen først genoptages igen 2. april 2019.

Det frustrerer anklager Mika Nissen fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er jo mest træls for den forurettede og de tiltalte, som ikke på noget tidspunkt har bedt om at få sagen udsat, og som bare gerne vil have en afslutning. Men der er ikke noget at gøre ved det, konstaterer anklageren.

Britta Nielsen-sag påvirker kidnapningssag fra Give

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce