Den gode integrationsindsats blev hyldet

Foreningen Sjovebørn arbejder med at integrere børn og opdrage dem til dansk demokrati og foreningsliv. I aftes fik foreningen overrakt Vejles nystiftede integrationspris. Arkivfoto

Den gode integrationsindsats blev hyldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag aften modtog foreningen Sjovebørn og ildsjæl Kirsten Brødsgaard Andersen den nyindstiftede Integrationspris, som blev uddelt i Bygningen.

Vejle: Bygningens lille sal var tætpakket, da Vejles integrationsråd mandag aften for første gang skulle uddele den nyindstiftede integrationspris, som fremadrettet skal en frivillig forening samt en lokal ildsjæl, som gør en særlig indsats for integrationsarbejdet i Vejle Kommune.

- Det er vigtigt med sådan en pris, fordi der er mange borgere og foreninger i Vejle Kommune, som arbejder frivilligt for at fremme integrationen, siger formanden for Integrationsrådet, Mustafa Adham og fortsætter:

- Vi mener, at der er et godt integrationsarbejde i Vejle sammenlignet med andre kommuner. Det er faktisk noget, vi praler af. Derfor skal de frivillige, som gør en ekstraordinær indsats, også have tak, anerkendelse og klap på skulderen.

Prisen er en gave til Vejle og vejlenserne for at sige: Du er ikke glemt! Hvis systemet har glemt dig, så husker vi dig.
Mustafa Adham, formand for integrationsrådet
De sad i dommerkomitéen
Formand for Integrationsrådet Mustafa Adham, formand for komiteen.Næstformand for Det Frivillige Råd, Susanne Clausen

Bestyrelsesmedlem, Arbejdsmarkedsforum, Jens Bork

Projektleder, Kultur- og Fritid, Vejle Kommune, Tommy Wullf Rasmussen

En tidlig indsats

Integrationsrådet har arbejdet med stiftelsen af prisen i månedsvis, og tildelingen sker via en dommerkomité, som er nedsat af Integrationsrådet med formanden i spidsen.

Kandidaterne til prisen er blevet indstillet af andre, og de nominerede til foreningsprisen var foreningen Sjovebørn i Vejle, som har aktiviteter i Løget, Vestbyen og på Nørremarken samt FC GOG FODBOLD, som hører under Givskud Gymnastik- og Ungdomsforening, og Gadbjerg IF.

Vinderen blev Sjovebørn i Vejle.

- Det er en frivillig forening, som arbejder med at integrere små børn med anden etnisk herkomst end dansk. Børn fra mere end 10 forskellige nationaliteter er repræsenteret, fortæller Mustafa Adham og fortsætter:

- Foreningen gør en tidlig indsats for at træne børnene til aktiv deltagelse i demokratiet og foreningslivet.

Står altid forrest

De nominerede til prisen til den frivillige ildsjæl var Haider Khaled og Kirsten Brødsgaard Andersen fra Børkop. Sidstnævnte løb med prisen.

- Når man læser indstillingen fra Dansk Røde Kors, så har Kirsten Brødsgaard Andersen gjort en imponerende integrationsindsats igennem mange år. Hun er en kvinde, der ikke giver op, og har stået i spidsen for en masse projekter, fortæller Mustafa Adham.

Han tilføjer:

- Når der er behov for at stille sig i front for den målgruppe, så er Kirsten med. Det er imponerende, at man prioriterer så meget tid og så mange ressourcer som frivillig.

Den gode integrationsindsats blev hyldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce