Falsk amerikansk soldat snød vejlenser for mange tusinde kroner

Den 67-årige vejlensiske kvinde mødte manden på Facebook i maj sidste år. Han udgav sig for at være amerikansk soldat, ja, endda general. Arkivfoto

Falsk amerikansk soldat snød vejlenser for mange tusinde kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet har set denne type snydenumre flere gange før og advarer derfor mod at lade sig narre af folk på internettet, som man aldrig har mødt.

Vejle: En 67-årig kvinde fra Vejle henvendte sig for nogle dage siden til politiet med en mistanke om, at ham, hun troede var hendes internetkæreste, måske alligevel ikke var den, han gav sig ud for at være.

Kvinden havde mødt manden på Facebook i maj 2017, og de var begyndt at skrive sammen jævnligt her.

- Det var en amerikansk mand, som oplyste, at han var soldat og general i den amerikanske hær. De havde lange korrespondancer og et kærlighedsforhold over nettet, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Manden skrev på et tidspunkt, at han havde brug for penge til operationer, fordi han var kommet til skade i forbindelse med tjenesten. Derfor overførte kvinden flere gange meget store pengebeløb via Moneygram og Western Union.

Pengene er tilsyneladende blevet sendt til personer i Tyrkiet.

Soldater og syge børn

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fortæller, at det langt fra er første gang, at han ser denne form for bedrageri.

- Derfor vil jeg gerne advarer: Lad være med at overføre penge til amerikanske soldater eller andre underlige personer i udlandet, som du ikke kender noget til.

At udgive sig for at være amerikansk soldat er en typisk fremgangsmåde.

- Dem er der åbenbart nogen, der har en svaghed for. Men amerikanske soldater er dækket af diverse sygeforsikringer, og så behøver danske kvinder ikke at hjælp dem, understreger vicepolitiinspektøren.

Han fortæller om en anden sag, han har set for nylig, hvor en mand, der udgav sig for at være engelsk soldat fik lokket 30.000 kroner ud af en dansk kvinde.

- Der er også folk med historier om kræftsyge børn, der er ved at dø og skal behandles. Det er også noget, der spiller på folks følelser. Men der er som regel ikke noget sygt barn. Det er bedrageri fra ende til anden, advarer Mikkel Ross.

Falsk amerikansk soldat snød vejlenser for mange tusinde kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce