Far tiltalt for vold: Anklages for adskillige tilfælde af slag mod sin 15-årige søn

Retssagen mod forældrene blev tirsdag udsat på ubestemt tid, da anklageren vil have indkaldt den politiassistent, der oprindelig afhørte både faren og moren, som vidne. Arkivfoto

Far tiltalt for vold: Anklages for adskillige tilfælde af slag mod sin 15-årige søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

48-årig far er tiltalt for at have været voldelig mod sin nu 15-årige søn flere gange siden 2010. Han skal bl.a. have slået ham med flad hånd på baghovedet og ramt hans hånd med en kniv. Faren nægter sig skyldig.

Hedensted: En 48-årig far, der bor i Hedensted Kommune, er tiltalt for at have været voldelig mod sin nu 15-årige søn i en periode fra 2010 til oktober 2017.

Ifølge anklageskriftet har faren adskillige gange slået sønnen i baghovedet/nakken med flad hånd, på skulderen, taget hårdt fat i armen på sønnen, skubbet ham, så han faldt, slået ham i brystet med knyttet hånd, kastet en skruetrækker eller en svensknøgle efter sønnen, dog uden at ramme, samt have slået eller stukket med en kniv på sønnens hånd.

Da sagen var for retten i Horsens tirsdag, nægtede faren nægtede sig skyldig, men erkendte, at han havde studset sønnen én gang i baghovedet med flad hånd.

Moren, som er 46 år og ligeledes fra Hedensted Kommune, er tiltalt for at medvirke til, at faren udøvede vold, at undlade at forhindre ham i det samt for at have tilsidesat sin omsorgspligt.

Hun nægtede sig skyldig.

Min far skubbede mig ned i sengen. Men det kunne være undgået, hvis jeg havde gjort det, jeg skulle.
15-årig søn i retten

Studsede med flad hånd

Det var Hedensted Kommune, der i slutningen af oktober 2017 indgav en anmeldelse med mistanke om vold mod sønnen bl.a. på baggrund af en underretning fra sønnens psykolog.

Den 48-årige far forklarede i retten, at han har et fint forhold til sønnen, som han har fælles interesser med.

Han fortalte, at de to sagtens kan diskutere, ligesom man kan i andre familier. Faren går op i, at sønnen sørger for at rydde op på sit værelse, specielt når han bliver bedt om det.

En dag blev den 48-årige far frustreret over, at sønnen ikke havde holdt, hvad han havde lovet i forhold til oprydningen.

- Jeg ramte toppen af hans hoved og studsede ham med flad hånd i frustration. Jeg fortalte ham, at jeg blev sur, fordi han ikke hørte efter, men at han skulle huske, at jeg holder af ham, forklarede faren i retten.

Episode med kniv

Anklageren spurgte ind til en episode, hvor sønnens hånd skulle være blevet ramt af en kniv. Faren fortalte, at det skete juleaftensdag i 2012, da han var ved at hakke mandler til risalamande.

- Først hakkede jeg med en kniv, som ikke var god nok, så den lagde jeg på bordet og tog en anden og bedre kniv. Min søn ville hjælpe mig med at hakke, så han prøvede at række ind over mig for at tage kniven, jeg havde lagt til side. Jeg ville forhindre ham i at tage den, fordi jeg kunne se, at han ville tage fat i bladet, så jeg slog ham over fingrene med den flade side af kniven. Det var slet ikke meningen, at jeg skulle lave en rift, forklarede faren.

Den 15-årige søn forklarede også om episoden med kniven i retten. Han husker det, som at faren sad med en brødkniv, og at han var i gang med at skære brød ud.

- Jeg rakte ind over for at hente noget smør, mens min far var i gang med at skære brød. Men min far mente, at det kunne være farligt i den situation, så han prøvede at advare mig ved at skubbe min hånd væk med den flade ende af kniven, husker sønnen.

Skubbet ned i sengen

Anklageren spurgte sønnen ind til andre episoder, og sønnen fortalte om en anden gang for fire eller fem måneder siden, hvor han ikke havde ryddet op.

- Min far skubbede mig ned i sengen. Men det kunne være undgået, hvis jeg havde gjort det, jeg skulle, fortalte den 15-årige søn.

Den 46-årige mor forklarede i retten, at hun ikke havde været vidne til episoder, hvor faren skulle have været voldelig over for deres søn.

Udsatte sagen

En psykolog var indkaldt som vidne, men påberåbte sig sin tavshedspligt, og det accepterede dommeren. Anklageren kærede denne kendelse til landsretten.

Sagen blev tirsdag udsat på ubestemt tid, da anklageren vil have indkaldt den politiassistent, der oprindelig afhørte de to tiltalte, som vidne. Anklageren henviste flere gange til afhøringerne, men de to forsvarere stillede spørgsmålstegn ved værdien, da de tiltalte ikke havde læst forklaringerne igennem eller underskrevet dem.

Far tiltalt for vold: Anklages for adskillige tilfælde af slag mod sin 15-årige søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce