Fredericiagade-sagen: Skænderi om grænsevarer udløste muligvis dødsvold

Michael Regel var på dagen for sin død blevet uvenner med en kvindelig tiltalt efter en indkøbstur til Tyskland, hvor hendes dankort ikke virkede. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericiagade-sagen: Skænderi om grænsevarer udløste muligvis dødsvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Regel var på dagen for sin død blevet uvenner med en kvindelig tiltalt efter en indkøbstur til Tyskland, hvor hendes dankort ikke virkede.

Vejle: Hele ni vidner afgav forklaring, da sagen om drabet på den 50-årige Michael Regel torsdag fortsatte ved Retten i Kolding.

Dagens første vidne var en kvinde, som på dagen for drabet i april sidste år havde været med den afdøde og den kvindelige tiltalte i Tyskland. Her skulle de købe øl og sodavand for flere af Michael Regels venner og bekendte.

Også den kvindelige tiltalte skulle købe ind i Tyskland, men da hun skulle betale i butikken, virkede hendes dankort pludselig ikke.

- "Miki" skulle betale for hende og blev sur, forklarede det kvindelige vidne.

Hun fortalte, at den afdøde og den 52-årige kvindelige tiltalte skændtes det meste af turen hjem, og at han nægtede at udlevere varerne til hende, før hun havde skaffet pengene.

- Men stemningen var ikke så dårlig, at jeg tænkte, at han skulle dø.

"På venstre side af gulvet i entreen ligger en ilde tilredt mandsperson. Hans ansigt ser ikke så pænt ud. Han reagerer ikke og ser livløs ud."
Forklaring fra den første politibetjent, der ankom til lejligheden i Fredericiagade

Var i dejligt humør - trods gæld

Både det kvindelige vidne og Michael Regels kammerat, som også vidnede i retten, beskrev den afdøde som én, der ellers gerne ville hjælpe sine venner.

- Jeg har ikke haft det sådan, at han var nem at komme op og skændes med, og jeg har aldrig set ham slås, fortalte vennen desuden.

Han var den sidste, der talte med Michael Regel i telefonen, inden han 29. april 2017 afgik ved døden.

- Han var i dejligt humør. Vi snakkede om, at han skulle lægge nogle fliser dagen efter i en kolonihave i Kolding. Han manglede lidt hjælp, så vi aftalte, at vi skulle mødes klokken 9 søndag hos mig og køre til Kolding sammen, forklarede vidnet og tilføjede, at han først fandt ud af, at hans ven var død søndag formiddag, da han hørte om dødsfaldet i tv.

Vennen kunne yderligere fortælle i retten, at den kvindelige tiltalte i forvejen skyldte Michael Regel 1000 kroner for et fjernsyn, hun havde købt af ham.

Ventede i bilen

Det kvindelige vidne fortalte, at efter hun og afdøde først havde kørt rundt til flere personer i Vejle og Jelling for at aflevere varer fra Tyskland, kørte de til Fredericiagade. Michael Regel havde nemlig modtaget en besked om, at den 52-årige kvindelige tiltalte nu kunne betale for varerne.

Han gik alene op i lejligheden med varerne, mens hans veninde ventede i bilen. Efter cirka en time var han endnu ikke kommet ned fra lejligheden, og pludselig ankom ambulance og politi.

Herefter blev kvinden anholdt sammen med de tre tiltalte i sagen.

Hørte tumult, og så blev der musestille

Hvad der præcis skete i lejligheden, og hvem der indledte det slagsmål, som endte med, at Michael Regel afgik ved døden, er uvist.

Men to naboer kunne i retten beskrive, hvordan de var vant til råben og skrigen fra lejligheden. Men denne dag var der noget, der lød anderledes end det plejede.

- Man kunne høre, at der var tumult. Det plejede der ikke at være, forklarede én af naboerne og tilføjede:

- Tumulten stod på i en periode på mellem 10 minutter og et kvarter. Derefter var der musestille, indtil politiet pludselig rykkede ind cirka en time senere.

Naboen indrømmede, at han burde have ringet til politiet, men at larmen fra lejligheden i så høj grad var blevet hverdag. Derfor havde han ikke overvejet det.

Fredericiagade-sagen: Skænderi om grænsevarer udløste muligvis dødsvold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce