Hackersagen fra New Zealand nærmer sig sin afslutning

Sagen om en 27-årig vejlensers formodede cyberangreb mod New Zealand blev genoptaget mandag ved Retten i Kolding. Modelfoto

Hackersagen fra New Zealand nærmer sig sin afslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle de indkaldte vidner har nu afgivet forklaring i sagen mod den 27-årige vejlenser, der er tiltalt for omfattende hacking i New Zealand og blufærdighedskrænkelse af en 15-årig pige.

Vejle: Det har været lidt af en maratonsag, men mandag formiddag lykkedes det langt om længe af afhøre det allersidste vidne i sagen mod en 27-årig vejlenser, som blandt andet er tiltalt for cyberkriminalitet og blufærdighedskrænkelse.

Retssagen blev indledt 13. november og skulle efter planen have været afsluttet 29. november.

Men på grund af de mange teknikaliteter og det faktum, at flere af vidnerne har siddet på den anden side af jorden i New Zealand, har der været adskillige forsinkelser undervejs.

Men mandag blev vidneafhøringerne altså afsluttet.

Den i dag 19-årige kvinde, som, udover den tiltalte, er hovedperson i sagen, afgav det sidste af sin forklaring via en videoforbindelse fra New Zealand.

Ligesom da hun var mødt op for at vidne ved Retten i Kolding den 19. november, blev dørene nu også lukket for offentligheden, da den resterende del af forklaringen skulle afgives.

Tusindvis af emails

Herefter blev et andet newzealandsk vidne afhørt via video.

Der var tale om manageren for den kæde af fitnesscentre, som den forurettede kvindes far havde og har en afdeling af i byen Browns Bay i New Zealand..

Anklagemyndigheden mener, at den 27-årige vejlenser hackede sig ind i fitnesscentrets system for at straffe pigens far - af den grund, at han var imod det forhold, som hans datter indledningsvist havde til vejlenseren.

Det newzealandske vidne kunne fortælle, at fitnesskæden i begyndelsen af maj 2015 pludselig begyndte at blive bombarderet af mails uden reelt indhold.

- Vi mistede på et tidspunkt overblikket over antallet af emails, der blev sendt. Men da det nåede sit peak, blev der sendt 140.000 emails over en periode på bare et par dage, fortalte vidnet.

Dørene ville ikke åbne

Angrebet mod fitnesskædens computersystem udviklede sig også til at være et bombardement af fiktive nye medlemskaber oprettet via kædens hjemmeside.

På et tidspunkt betød angrebet også, at dørene til fitnesscentret i Browns Bay ikke kunne åbnes, når medlemmerne skulle ind at træne.

- I flere dage kunne folk ikke komme ind i centret, fordi adgangen via de elektroniske døre blev kontrolleret af det samme computersystem, som var blevet hacket, forklarede vidnet.

Han uddybede, at Anytime Fitness er en verdensomspændende kæde af centre, som hverken før eller siden har oplevet cyberangreb af denne slags.

Sagen fortsætter i retten tirsdag med dokumentation af anklagemyndighedens beviser.

På mandag den 28. januar vil dagen efter planen blive brugt på anklagers og forsvarers afsluttende bemærkninger.

Hackersagen fra New Zealand nærmer sig sin afslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce