Johnny-drabet: 29-årig kvinde fik annulleret byrettens "rabat" i landsretten

Byrettens dom på 11 års fængsel blev skærpet til 12 år i landsretten. Arkivfoto

Johnny-drabet: 29-årig kvinde fik annulleret byrettens "rabat" i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 29-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede blev idømt 12 års fængsel ved landsretten. Det er en hårdere straf, end byretten idømte hende.

Vejle/Jelling: Tirsdag i landsretten blev den 29-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede kendt skyldig i manddrab.

Udgangspunktet for manddrab er 12 års fængsel, men i byretten i maj fik hun et års "rabat" for drabet på 53-årige Johnny Andreassen, der havde været hendes kæreste i otte måneder.

Byrettens begrundelse for rabatten var dengang, at drabet blev begået i forbindelse med et skænderi, og at den i dag 29-årige kvinde befandt sig i en ophidset sindsstemning, da hun stak kniven i ryggen på sin kæreste om morgenen den 31. maj 2017 i deres hjem på Vejlevej.

Tirsdag i landsretten mente statsanklager Ida Spandet Poulsen dog ikke, at der var nogen omstændigheder, som gjorde, at der skulle gives rabat til 29-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede.

- Der er ikke nogen formildende omstændigheder, som betyder, at der skal gives mindre end 12 års fængsel. Der skal være tale om ikke uvæsentlige omstændigheder, for at man fraviger udgangspunktet, lød det fra anklageren.

Hun mente, at de formildende omstændigheder, der måtte være, blev opvejet af det faktum, at Tullerunnaq Tukummeq Egede begik drabet i forbindelse med en prøveløsladelse fra en anden fængselsdom, hvor hun havde udøvet vold mod flere offentligt ansatte.

Krævede to års rabat

Forsvarer Mette Grith Stage var lodret uenig i, at der ingen formildende omstændigheder kunne findes i sagen om drabet på Johnny Andreassen.

Hun påpegede, at hendes 29-årige klient først og fremmest befandt sig i en oprørt sindstilstand, da hun begik drabet, ikke mindst fordi Johnny Andreassen kort forinden havde tiltvunget sig sex og derefter skubbede hende i ryggen i forbindelse med et skænderi.

Desuden argumenterede anklageren for, at der var tale om en formildende omstændighed, at Tullerunnaq Tukummeq Egede ikke blot forlod hjemmet på Vejlevej, efter at hun i vrede havde stukket sin kæreste i ryggen, men ringede 112 og forsøgte at udøve førstehjælp efter bedste formåen.

- Hun har endvidere også angivet sig selv: Hun ringede til alarmcentralen og sagde, at det var hende, der havde gjort det, argumenterede Mette Grith Stage og mente, at landsretten på den baggrund burde idømme hendes klient 10 års fængsel.

Oprejst pande

Men landsretten fulgte anklagerens påstand og idømte Tullerunnaq Tukummeq Egede 12 års fængsel: Der var 12 stemmer for at idømme hende 12 års fængsel, mens der var seks stemmer for en straf på 11 års fængsel.

En afgørelse som anklageren var tilfreds med, men som overraskede forsvareren:

- Jeg er overrasket over, at landsretten ikke finder, at det, min klient har været udsat forinden, ikke er så formildende, at det skal give rabat. De lægger jo til grund, at hun har været udsat for et overgreb inden, sagde Mette Grith Stage umiddelbart efter, at dommen var faldet:

- Jeg må konkludere, at der åbenbart skal umanérligt meget til, for at man fraviger udgangspunktet på de 12 år.

Forsvareren tilføjede, at hendes klient ikke har fortrudt, at hun tog sagen til landsretten, fordi hun ville gøre alt for at kæmpe sin sag.

- Hun tager resultatet med oprejst pande, sagde Mette Grith Stage.

Johnny-drabet: 29-årig kvinde fik annulleret byrettens "rabat" i landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce