Kvinde slog, sparkede og kastede med sten: Dømt for vold mod ansatte

Genrefoto.

Kvinde slog, sparkede og kastede med sten: Dømt for vold mod ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 37-årig kvinde slap for ubetinget fængsel, selvom hun har begået vold mod offentligt ansatte. Retten tog hensyn til, at volden var sket, mens kvinden var indlagt til behandling for psykiske problemer.

Børkop: En 37-årig kvinde har i over halvandet år ventet på, hvordan hun skulle straffes for at have udøvet vold i otte forskellige tilfælde.

Kvinden havde i forbindelse med størstedelen af voldsforholdene været frivilligt indlagt på opholdssteder for sindslidende - blandt andet Syrenparken i Børkop - og her havde hun svært ved at styre sit temperament.

I løbet af august og september 2016 overfaldt hun tre medarbejdere ved Syrenparken. Hun skubbede en pædagog flere gange ind i et skab og i en væg. En vikar blev slået flere gange med knyttet hånd, og en anden pædagog blev sparket flere gange på benet.

Desuden var kvinden tiltalt for fem voldsforhold fra indlæggelser på Psykiatrisk Center i Hillerød og en psykiatrisk afdeling i Vordingborg.

Da sagen første gang kom for retten i december 2016 nedlagde anklagemyndigheden påstand om almindelig fængelsstraf, selvom forholdene var sket på psykiatriske bosteder.

- Det gjorde vi, fordi hun i 2015 var blevet erklæret egenet til fængselstraf af Retslægerådet, forklarer anklager Bjørn Dahl Larsen.

Undgik fængsel

Der blev derfor i 2016 anmodet om en ny, grundig mentalundersøgelse af kvinden, og den har man ventet på indtil nu.

Den nye mentalundersøgelse konkluderer, at kvinden er egnet til normal fængselsstraf, og det rettede Retten i Kolding sig efter, da sagen skulle afgøres.

Kvinden blev kendt skyldig i alle otte forhold. Anklagemyndigheden havde lagt op til fem måneders ubetinget fængsel, men retten lagde vægt på, at volden var sket for efterhånden lang tid siden, og at den var sket på psykiatriske bosteder.

Derfor blev hun idømt tre måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste i 80 timer.

Kvinden modtog dommen og forklarede, at hun ikke kunne huske de fleste af forholdene, men at hun har haft tendens til at lade det gå ud over omgivelserne, når hun blev vred.

Kvinde slog, sparkede og kastede med sten: Dømt for vold mod ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce