Pas godt på din dyre bil: Østeuropæiske tyve er ude efter udstyret

Vejle og omegn har i flere måneder været plaget af tyve, der er gået målrettet efter udstyr i BMW'er.

Pas godt på din dyre bil: Østeuropæiske tyve er ude efter udstyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle og omegn har i flere måneder været plaget af tyve, der er gået målrettet efter udstyr i BMW'er.

Vejle: Ejere af nyere BMW'er har haft en grund til at være bekymrede i den seneste tid.

Alt tyder nemlig på, at tyvebander er gået målrettet efter airbags, navigationsudstyr og så videre fra BMW'er - ikke bare i Vejle men i hele Trekantområdet.

Hos FDM vurderer man, at det ikke kun er BMW, der er tyvenes favorit. Det drejer sig om alle premiumbiler som for eksempel også Audi og Mercedes.

Tendensen er den samme i størstedelen af landet, og som bilejer er der ikke ret meget andet at gøre end at være så forsigtig som mulig, lyder det fra FDM.

- Man skal altid sikre sig på bedst mulig vis ved først og fremmest at sørge for, at bilen er aflåst. Mange låser stadig ikke deres biler, bemærker Lone Otto, der er afdelingsleder i teknisk afdeling hos FDM.

Hun tilføjer, at man så vidt muligt også skal undgå at parkere sin bil på udsatte steder, hvor den står let tilgængeligt.

Fra Ole Vidstrup, der er konsulent ved Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension, lyder anbefalingen, at man tyverisikrer sin bil bedst muligt, og allerhelst har den stående i en aflåst garage.

Men uanset hvad, så undgår man formentlig ikke at skulle betale en højere forsikringspræmie, hvis man vil køre i en dyr bil.

- Hvis man vil køre i en dyr bil, så må man sikre den ekstra, for det er altså de dyreste mærker, det går hårdest ud over. Og når de er mere udsat, bliver præmien dyrere, for prisen skal afspejle risikoen. Det er helt naturligt, siger Ole Vidstrup.

Ender østpå

Både hos Sydøstjyllands Politi, ved Forsikring & Pension og hos FDM lyder den helt klare teori, at det udstyr, der bliver stjålet fra de danske, dyre biler, ender på stumpemarkeder i Østeuropa.

- Det har foregået i rigtig mange år. Tyvebanderne tager på turné og rydder simpelthen biler fra nær og fjern, og det er nok ikke på det danske marked, man ser delene på efterfølgende. De ryger til udlandet, primært østpå. Der er et kæmpe marked, lyder det fra Lone Otto fra FDM.

Ole Vidstrup giver hende ret.

- Jeg har hørt, at biler i Østeuropa bliver solgt uden udstyr, for så er de billigere. Det, der så mangler i udstyr, bliver stjålet i Vesteuropa og solgt på stumpemarkederne.

Dette har vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi tidligere bekræftet over for Fredericia Dagblad. Han sagde i samme forbindelse:

- Disse tyvekoster er svære at omsætte i Danmark, hvor airbags, navigationsanlæg og så videre typisk skal udskiftes som en forsikringsskade efter et færdselsuheld. Så der er ikke det samme behov for at anskaffe sig varme sager af den slags - i modsætning til eksempelvis stjålne alufælge.

Vær opmærksom

Hos Patruljecenter Midt i Vejle er fungerende vicepolitiinspektør Mikkel Ross opmærksom på de målrettede tyverier.

Han påpeger dog, at politiet ikke kan forskelsbehandle og holde et ekstra godt øje med de dyre biler, som holder parkeret rundt om i villakvartererne.

I stedet opfordrer han til, at man som borger er opmærksom på mistænkelige personer og kontakter politiet, hvis man har mistanke om, at der er tale om tyveknægte, som ligger på lur.

- For vi har ressourcerne til at komme ud, når der bliver ringet efter os, lover han.

Pas godt på din dyre bil: Østeuropæiske tyve er ude efter udstyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce