Politiet er positivt overrasket efter kontrol ved skoler

Kun ganske få bilister fik en sigtelse, da poltiet gennemførte en kontrol ved skolevejene hver dag i sidste uge. Også skoleeleverne blev kontrolleret og enkelte fik påtalte for, at de ikke havde lys på cyklen. Arkivfoto

Politiet er positivt overrasket efter kontrol ved skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I uge 2 gennemførte politiet 33 kontroller omkring Vejle Kommunes skoler. Og udfaldet er overvejende positivt, siger lederen af færdselsafdelingen.

Vejle: Skoleveje over hele landet var i politiets søgelys i uge 2.

Her blev der gennemført en landsdækkende færdselskontrol for at holde øje med bilisternes adfærd omkring skolerne - men også for at kontrollere, at skolebørnene har styr på at færdes i trafikken.

På landsplan sigtede politiet bilister i over 3900 tilfælde; primært i forbindelse med trafikforseelser, mens der i Sydøstjyllands Politikreds blev skrevet 403 sager, fortæller lederen af færdselsafdelingen i kredsen, vicepolitiinspektør Jesper Engelund.

I Vejle Kommune blev der gennemført 33 kontroller ved skolerne og på skolevejene, og i løbet af alle frem dage blev kun 24 bilister sigtet ud af de knap 500 trafikanter, der blev standset, fortæller Jesper Engelund.

- Vi har i hele politikredsen haft en del sager, så 24 sigtede i Vejle Kommune er billigt sluppen. Det har set pænt ud de steder, og det er rigtig rart, understreger vicepolitiinspektør Jesper Engelund.

Få kørte for hurtigt

Han er især positiv overrasket over, at hastighedskontrollerne ikke har fanget særlig mange bilister, der kørte for stærkt på vejene omkring skolerne i de fem dage, den særlige kontrol fandt sted.

- Vi havde ellers ATK-kontroller oppe om morgenen og eftermiddagen i blandt andet Give, Jelling og Vejle nu, men det gav ikke ret meget omkring skolevejene. Vi plejer ellers at skrive rigeligt med ATK-sager.

På Nørrebrogade mødte kontrollen enkelte bilister uden sele og én, der talte i mobiltelefon, giver vicepolitiinspektøren som eksempel på nogle af de 24 sigtelser, der blev givet.

Desuden blev en del skolebørn stoppet på deres cykel, som blev kontrolleret. Enkelte fik en påtale for at køre uden lys eller i forkert retning på cykelstien. Nogle forældre blev efterfølgende kontaktet af politiet for at sikre, at budskabet var trængt igennem.

Politiet er positivt overrasket efter kontrol ved skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce