Ramt midt i højsæsonen: Så længe holder Økolariet lukket efter brand

Økolariets leder Niels Nørgaard konstaterer, at der kommer til at gå noget tid, før stedet kan åbne for offentligheden igen.

Ramt midt i højsæsonen: Så længe holder Økolariet lukket efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Branden fredag gav vandskade på bygningen på Dæmningen 11, da et vandrør sprang lige over ildens arnested.

Vejle: En række lokale skoler kan i den kommende tid forvente at få et opkald med en kedelig besked fra Økolariets leder, Niels Nørgaard.

- Vi kommer til at holde lukket i hvert fald de kommende 14 dage. Om vi derefter kan åbne uden den udstilling, der brændte fredag, har jeg ikke helt overblik over endnu. Det er rigtigt ærgerligt, fordi det lige nu er højsæson for besøg fra skolerne, men dem skal jeg have ringet til og fortalt, at vi må udskyde deres besøg, fortæller Niels Nørgaard oven på fredagens brand i Økolariet.

Han var lørdag formiddag i Økolariet for at besigtige skaderne efter branden, der sandsynligvis er opstået i elektronikken i et kunstigt, talende træ, der står i udstillingen "Naturen i ubalance" på første etage.

Vandrør sprang

- Det er vi næsten helt sikre på, for det er her, skaderne er størst. Loftskonstruktionen over træet er brændt, og samtidig er der sprunget et vandrør lige over træet. Det er både godt og skidt. Det har været med til at begrænse branden, men til gengæld har vi fået en vandskade, fortæller Niels Nørgaard, som tilføjer, at ud over vandskaden er der kun sket minimal skade på selve bygningen på Dæmningen 11.

- Der er sod over hele bygningen, så der forestår en stor rengøringsopgave, og det er blandt andet det, vi skal bruge de næste 14 dage på. Der er sod på alt her: Vægge, udstillinger og bag de enkelte effekter, så det er en større opgave, fortæller Niels Nørgaard.

Ikke overblik over pris

Som omtalt i Vejle Amts Folkeblad var det naturvejleder Finn Lillethorup, der opdagede branden, som skete efter lukketid på Økolariet.

- Vi er glade for, at der ikke var gæster i huset, da det skete. At Finn Lillethorup var her har formentlig begrænset skaderne, fordi branden blev opdaget med det samme, siger Niels Nørgaard.

Han har endnu ikke overblik over, hvor meget skaderne og oprydningsarbejdet efter branden kommer til at koste.

- Det er alt for tidligt at sige noget om, siger Niels Nørgaard.

Ramt midt i højsæsonen: Så længe holder Økolariet lukket efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce