Så mange blev snuppet i politiets store påske-kontrol

Arkivfoto

Så mange blev snuppet i politiets store påske-kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydøstjylland: Der er ikke mangel på bilister, som har svært ved at overholde trafikreglerne på vejene i Sydøstjyllands Politis område.

I påsken gennemførte politiet en stribe kontroller, der skulle sætte fokus på farerne ved for høj fart og spirituskørsel, og ordensmagten har nu gjort antallet af forseelser op.

"Ud over hastighed- og spirituskørsel var der i kontrollerne fokus på, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin," skriver politiet i en pressemeddelelse, der fortæller om resultatet af påske-kontrollen.

I Sydøstjyllands Politikreds standsede patruljerne i perioden 1023 køretøjer, og der blev skrevet 945 sager.

  • I alt blev fem personer sigtet for at køre spirituskørsel
  • En person sigtet for at køre påvirket af narkotika/medicin.
  • 777 blev sigtet for at køre for stærkt, herunder var der 256 som overskred den generelle hastighed i en byzone, 84 der overskred den generelle hastighed på en landevej, 116 der overskred hastighedsbegrænsningerne på motorvejen og 318 der overskred den skiltede hastighed.
  • Tre blev også sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf 43, som bl.a. omhandler overskridelse af hastigheden for busser og andre tunge køretøjer.
  • De øvrige sager dækker over en række andre færdselsforseelser. F.eks. kørsel uden medbragt kørekort, at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen og uden sikkerhedssele, skriver politiet.

- Med kontrollerne ønsker vi at gøre opmærksom på, hvor farligt det er at køre påvirket eller for stærkt, siger fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er en påmindelse til bilister og andre trafikanter om at køre efter færdselsreglerne, så vi begrænser antallet af uheld og trafikdrab. Og det er en indsats, vi også fremadrettet vil have fokus på, uddyber han i pressemeddelelsen.

Så mange blev snuppet i politiets store påske-kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce