Sexslave-sagen: Var det en frivillig leg eller ej?

Der falder først dom i sagen tirsdag i næste uge. Arkivfoto

Sexslave-sagen: Var det en frivillig leg eller ej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag præsenterede anklagere og forsvarer hvert deres syn på sagen. Domsmandsretten har udsat afgørelsen til 21. november.

Vejle: Blev en kvinde fra Midtjylland virkelig tvunget og afpresset til sex og penge, da hun i to perioder mellem foråret 2014 og sommeren 2016 indlod sig med en i dag 21-årig vejlenser?

Det er det store spørgmål i den sag, som i fire dage har kørt ved Retten i Kolding. En sag, hvor domsmandsretten blandt andet er blevet præsenteret for flere pornografiske film og billeder, hvor den midtjyske kvinde er i centrum. Film og billeder, som hun ifølge eget udsagn ikke ønskede skulle ende til offentligt skue. Derfor lod hun sig hele tiden presse længere og længere ud af den tiltalte, indtil hun i juni sidste år endelig meldte sagen til politiet.

Den tiltaltes forsvarer, Sigurd Trolle, satte i sin procedure spørgsmålstegn ved, hvorfor kvinden gang på gang blev ved med at tage kontakt til den tiltalte af egen fri vilje og pegede blandt andet på, at kvinden i nogle af chat-samtalerne skriver, at hun savner den tiltalte og "trænger til at blive kneppet godt og grundigt."

- Er hun offer for en forbrydelse, når hun skriver sådan, lød spørgsmålet fra Sigurd Trolle.

Samtidig påpegede han, at der i de fleste af sagens forhold er tale om episoder, som ikke blev anmeldt lige efter gerningstidspunktet. Derfor mangler sagen i flere tilfælde tekniske beviser og bliver i høj grad påstand mod påstand.

Ikke for sjov

Anklagemyndigheden tegnede i sin procedure et billede af den tiltalte, som viser et handlingsmønster, i forhold til i alt fire forurettede kvinder i sagen, der i høj grad bærer præg af seksuel grænseløshed og total mangel på empati.

- Vi ved ud fra retspsykiaterens beskrivelse, at han ikke er god til at aflæse andre menneskers signaler. Jeg skal hilse og sige, at den beskrivelse tror jeg på, lød det fra senioranklager Helle Iversen, som påpegede, at hun i sine knap 25 år som anklager ikke har set en lignende sag.

Anklageren påpegede, at den forurettede midtjyske kvinde et langt stykke hen ad vejen gjorde, som hun fik besked på af den tiltalte og ligefrem forsøgte at please ham, fordi hun håbede, at han ville stoppe med sine trusler. Men i stedet blev situationen bare værre og værre.

- Man kan stille sig selv det spørgsmål: Hvis det var en seksuel leg, og hun også skulle synes, det var sjovt, hvad sjov er der så i at skulle overføre sine surt tjente penge til tiltalte? Det har intet med seksuelle lyster at gøre, understregede Helle Iversen og fortsatte:

- Og hvad sjov er der i at køre helt til Vejle (fra kvindens hjem, cirka halvanden times kørsel derfra, red.), købe en pita, stille den foran døren hos tiltalte og køre hele vejen hjem igen. Er der noget seksuelt sjovt i det? Nej, det er der ikke, sagde anklageren med henvisning til, at den tiltalte på et tidspunkt pressede kvinden til at hente mad til ham. Ellers ville han sende de kompromitterende billeder til hendes familie.

Anklageren pegede på, at den tiltalte - hvis han selv troede, det var en dominansleg - ikke sikrede sig med jævne mellemrum, at denne holdning blev delt af den forurettede.

- Det gør han ikke, fordi det dybest set ikke interesserer ham. Det handler om hans egne behov.

Afgørelse på tirsdag

Det er nu op til domsmandsretten af afgøre, om den tiltalte er skyldig eller uskyldig.

Retsformanden udsatte denne afgørelse til tirsdag i næste uge, fordi der er mange forhold at tage stilling til i sagen.

Indtil afgørelsen skal den 21-årige fortsat sidde fængslet. Kendes han skyldig skal retslægerådet vurdere sagen endnu engang. I sin første udtalelse har rådet vurderet, at den 21-årige ikke var sindssyg i gerningsøjeblikket i de forhold, der omhandler den midtjyske kvinde.

Samtidig vurderer rådet, at der kan være risiko for, at den tiltalte vil agere på samme måde i fremtidige situationer, og at en eventuel forvaringsdom kan være på tale, hvis den 21-årige bliver kendt skyldig.

Sexslave-sagen: Var det en frivillig leg eller ej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce