Stor søgning til politiets mobile station

Med til den mobile politistation hører også en perlerække af info-foldere om en bred række af politimæssige og sikkerhedsmæssige tiltag. Foto: Jim Hoff

Stor søgning til politiets mobile station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den stride vinterkuling fra nord havde betjentene dog flyttet "borgermødet" inden for i SuperBrugsens forhal. Her var der også læ til mere personlige konsultationer.

Give: Der er tilsyneladende et stort behov for en bredere kontaktflade mellem politiet og borgerne.

Det viste den første "åbne konsultation", som den nye mobile politistation onsdag holdt i Give. Den mobile station var godt nok i Give midt i november, men det var mest på en præsentationsrunde for at gøre borgerne opmærksomme på det nye tilbud.

Onsdagens besøg var annonceret et par dage tidligere, så denne gang var flere klar til at tage imod tilbuddet om en en-til-en sank med betjentene. Den halvanden time, der onsdag var sat af til besøget i Give, viste, at behovet for den mobile politistation og en meget tættere kontakt mellem borger og politi er stort.

De første var faktisk på plads til en snak med politiet allerede før åbningstiden fra klokken 10 til 11.30. De to betjente, Frank Sejerskilde, Give og Henrik Jensen, Bredsten havde ikke mange ledige stunder under besøget.

De fik endda en rigtig politimæssig opgave fra den første besøgende, der satte en plastikpose med sølvbestik.

Der er ingen tvivl om, at mange af de kontakter, vi har haft her i dag, havde vi næppe fået via de gængse åbningstider torsdag eftermiddag i Huset. Her har vi oplevet, at nogle folk spontant er kommet forbi med et lille problem/spørgsmål.
Frank Sejerskilde og Henrik Jensen, landbetjente

Hittegods eller?

Det var ikke en pose sølvtøj fra dækketøjsskabet derhjemme. Derimod var det en pose, mandens kone havde fundet smidt i en vejgrøft. Hun cyklede på vejen ved Voerslunde, da posen i grøften vakte hendes interesse.

Så nu har de to landbetjente et lille problem, de skal have løst. Er posens indhold hittegods. Det kan det være, hvis det måske er tabt fra et flyttelæs.

Eller er tyvekoster, som tyven enten har tabt eller måske endda smidt fra sig i et anfald af samvittighedskvaler. Mulighederne bliver nu undersøgt.

Men de rene politimæssige opgaver er egentlig ikke formålet med den mobile politistation. Det er derimod de mere spontane kontakter fra folk, der lige skal enten have opklaret et eller andet eller brokke sig over en, i deres øjne, åbenlys urimelig adfærd fra myndigheder, naboer eller medtrafikanter.

Det kan for eksempel som i går være en bekymret borger, der gerne vil have et godt råd i forhold til, hvordan man forholder sig til spørgsmålet om et kørekort og et dement familiemedlem.

Lys i lygten

- Vi har fået mange gode snakke med folk i en sober og konstruktiv tone. Vi er glædeligt overraskede over, hvor mange besøg vi har haft i dag, og hvor gerne folk faktisk vil tale med os,yder det fra Frank Sejerskilde og Henrik Jensen.

De kan berette om stor bredde i dagens temaer. Det handlede blandt andet om indbrud, forebyggelse af indbrud, færdselslovens mange afkroge, personlige forhold, unges forbrug af hash, og om cyklister der kører uden lys og i den forkerte side af vejen.

Det sidste er i øvrigt altid et hedt emne på Facebook 7323 i vinterhalvåret. Her kan cyklisters manglende lys og reflekser næsten tage konkurrencen op med forsvundne katte og hunde og deres efterladenskaber.

Næste besøg af den mobile politistation er endnu ikke fastlagt. Men de to betjente vil forsøge at lægge besøgene på forskellige tidspunkter, så alle aldersgrupper uanset beskæftigelse kan få mulighed for at kigge inden for.

- I dag har vi mest har talt med de lidt ældre medborgere, og vi taler gerne med så bredt et udsnit af befolkningen som muligt, siger Frank Sejerskilde.

Stor søgning til politiets mobile station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce