Våd gensynsfest for soldaterkammerater endte med en voldtægt: Nu er han dømt

Dommen faldt ved Retten i Kolding. Anklagede blev løsladt, men udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil modtage dommen eller anke. Arkivfoto: Camilla Rytz

Våd gensynsfest for soldaterkammerater endte med en voldtægt: Nu er han dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 24-årig mand blev kendt skyldig og idømt en ubetinget fængselsstraf på otte måneder for en voldtægt, han begik tilbage i marts. Forurettede er en 21-årig kvinde, der ligesom ham gør karriere i hæren.

Vejle: Det skulle have været et sjovt gensyn for fem tidligere soldaterkammerater, da de mødtes for et par måneder siden.

Men det blev det stik modsatte, da værtens 21-årige veninde endte med at blive voldtaget af en af de indbudte mænd, mens hun ifølge sig selv på grund af træthed og indtag af alkohol ikke havde en chance for at sige fra.

Det kom tirsdag frem ved Retten i Kolding, hvor en 24-årig mand fra Sommersted i det sønderjyske sent om eftermiddagen blev kendt skyldig og idømt en ubetinget fængselstraf på otte måneder. Dommeren og de to domsmænd var ikke enige, så både skyldsspørgsmål og strafudmåling skete ved stemmeflertal.

Jeg har haft en utrolig stor tiltro til de her gutter. Personligt føler jeg det som et nederlag, at det kunne ske i min lejlighed og i min seng.
Vidne

Delte værelse på Varde Kaserne

Hændelsen, som han nægter sig skyldig i, fandt sted natten til lørdag 17. marts i en lejlighed på Fredericiagade i Vejle midtby.

Her havde beboeren inviteret de gutter, han i nogle måneder delte værelse og var blevet gode venner med, da han frem til efteråret 2017 aftjente værnepligt på kasernen i Varde.

Udover dem var hans kæreste med og deres fælles veninde.

I nogle timer drak de øl, vin og shots, og inden midnat tog flokken i byen. Den 21-årige kvinde fra Bredebro havde også aftenen inden festet og kun fået sparsomt med søvn. Efter kort tid ville hun derfor gerne tilbage til lejligheden, hvor de alle skulle sove.

Fristelsen blev for stor

Her fandt overgrebet sted. Det fortalte hun til dommeren, domsmændene samt forsvarer og anklagede, mens dørene blev lukket for alle andre.

Anklager Line Dam Gotfredsen gengav senere, hvordan den unge kvinde i sin brandert lå og sov i soveværelset, da den 24-årige vendte retur.

- Han ser hende ligge med bar overkrop, og så bliver fristelsen for stor. Han tager hendes bukser ned og stikker sin penis op i hende. Da hun vågner, går det til sin rædsel op for hende, men hun kan ikke stoppe det, sagde hun.

Anklageren mente, at manden burde have haft en højere straf, men det var forsvarer Jytte Thule Smidstrup langt fra enig i. Hun gik efter frifindelse, da samlejet efter hendes overbevisning var sket frivilligt.

Kvinden hverken slog eller sparkede, argumenterede hun.

Hun var kåd og stønnede

Samtidig pegede forsvareren på, at anklagedes karriere inden for forsvaret ville blive ødelagt, hvis han blev erkendt skyldig. Da han blev anholdt og varetægtsfængslet, arbejdede han som konstabel.

- Da jeg kom ud fra wc'et, virkede hun kåd. Jeg tænkte, at hun gerne ville have sex. Hun blev også hurtigt ophidset og stønnede undervejs. Men på et tidspunkt faldt hun hen, og så stoppede jeg. Det virkede akavet, forklarede den 24-årige i retten.

Alle festens deltagere, undtagen én, var tirsdag indkaldt som vidner. De fortalte samstemmende, hvordan den 21-årige kvinde, som i øvrigt også arbejder i hæren, men et andet sted, var meget fuld og for eksempel sov fra en storkimende dørtelefon.

En af de andre mænd havde en flirt kørende med hende, som han stoppede på grund af hendes tilstand.

- Der var lidt i luften, og jeg tog hendes bluse af. Hun var træt, og jeg ville ikke presse hende til noget, sagde en af de tidligere værnepligtige om aftenen, der endte helt anderledes end forventet.

Stor tiltro til gutterne

Det fyldte tydeligvis stadig meget for mændene, som af festens vært blev beskrevet som meget tætte. Ingen har dog siden talt med anklagede, der om natten kørte hjem til sine forældre og blev hentet dér af politiet.

- Jeg har haft en utrolig stor tiltro til de her gutter. Personligt føler jeg det som et nederlag, at det kunne ske i min lejlighed og i min seng, lød det i hans vidneudsagn.

Dommer var Anne Mikkelsen.

Anklagede blev løsladt, men udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil modtage dommen eller anke.

Våd gensynsfest for soldaterkammerater endte med en voldtægt: Nu er han dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce