Værkfører om weekendens rat-tyve: Det er tydeligt, at de har prøvet det før

En række ejere af Mercedes og BMW i Vejle Øst har i weekenden fået stjålet rattet i deres biler. Det har givet travlhed i værkstedet hos Ejner Hessel i Vejle. Arkivfoto

Værkfører om weekendens rat-tyve: Det er tydeligt, at de har prøvet det før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værkstedet hos Ejner Hessel i Vejle har travlt efter weekendens bølge af indbrud og tyverier i Vejle Øst, hvor en række ejere af Mercedes og BMW kom ud til en bil uden rat.

Vejle: Weekendens mange tyverier af rat fra biler af mærkerne Mercedes og BMW i Vejle Øst har givet travlhed hos Ejner Hessel i Vejle, som forhandler og har værksted for Mercedes-Benz.

Her har værkstedet mandag modtaget seks Mercedes-biler, som har fået stjålet rattet.

Det fortæller værkfører Brian Jensen, som tilføjer, at det er en omstændelig og dyr affære at sætte et nyt rat i bilerne.

Ofte ødelægger tyvene nemlig for mere end, hvad de stjålne enkeltdele er værd.

- Problemet er, at hvis de ødelægger én ledning, er vi oftest nødt til at skifte hele ledningsnettet. De her ledninger styrer sikkerheden i bilen - som for eksempel bilens airbag - og så kan vi ikke bare lodde et par ledninger sammen og aflevere det til kunden. Derfor skifter vi hele ledningsnettet. Det tager tid, og derudover skal der som regel også en ny rude i, fortæller Brian Jensen.

Han har set tyvenes "arbejde" og vurderer, at der er tale om folk, der ved, hvad de har med at gøre.

- Det er tydeligt at se, at de er "eksperter" til det her. Det er helt sikkert noget, de har prøvet før, siger Brian Jensen.

Han kan ikke give en præcis opgørelse over, hvad det koster at udbedre skaderne efter tyvenes besøg.

- Det er individuelt fra bil til bil. Nogle steder har de ødelagt mere end andre, og rattene varierer også i værdi, så det er umuligt at give et enkelt beløb, siger Brian Jensen.

Tyvene kan fjerne rat på et minut
Det tager ikke tyvene lang tid at fjerne et rat fra bil.En af de Roskilde-borgere, som fik besøg af rat-tyvene i december, fortalte til Sjællandske Medier, at han på videoovervågningen kunne se fire personer, som på under to minutter afmonterede og fjernede både forlygter og rat på bilen.

Sjællandsk bande brugte samme metode

Tyverier af rat fra biler af mærkerne Mercedes og BMW er langt fra noget nyt eller begrænset til et enkelt geografisk område.

En tyvebande huserede i december og januar på Sjælland med fuldstændig samme fremgangsmåde, som nu er blevet set i Vejle Øst.

I Næstved, Køge, Roskilde og senest i Hørsholm har et anseeligt antal biler af mærkerne Mercedes og BMW samt enkelte Porsche'r fået stjålet deres rat, og her var tyvenes foretrukne måde at komme ind i bilerne at smadre det lille trekantede vindue i passagerdøren.

Samme metode er brugt i de fleste af weekenden indbrud i biler i Vejle Øst.

Ifølge Brian Jensen kan det skyldes, at det er den nemmeste og hurtigste måde at komme ind i bilen.

- Det er så godt som umuligt at komme ind i en låst Mercedes via døren - hvis man ikke har den rigtige nøgle - og derfor går de ind gennem vinduet. At de tager det lille trekantede vindue, er nok, fordi det er lettest at smadre, vurderer Brian Jensen.

Værkfører om weekendens rat-tyve: Det er tydeligt, at de har prøvet det før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce