Finale i dag: En ny og bedre Caroline

Caroline Wozniacki kan i dag vinde sin første grand slam turnering og genindtage førstepladsen på verdensranglisten.

Finale i dag: En ny og bedre Caroline

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Caroline Wozniacki i dag spiller om sejren i Australian Open og om førstepladsen på verdensranglisten, efter at hun for bare to år siden var nede som nr. 74, skyldes det bl.a. balance i privatlivet og nyfunden aggressivitet på banen.

Når Caroline Wozniacki lørdag morgen, dansk tid, spiller grand slam finale i Australian Open, er det en Wozniacki der har udviklet sig, både privat og på banen. Efter at hun i en periode kæmpede med både selvtillid, trænerskifte og sit privatliv, virker hun nu til at have fundet ro på alle kanter. Ifølge journalist og kommentator for eurosport og kanal 5, Anders Haarh Rasmussen, har vi i Australien set en en Wozniacki der virker mere afslappet og afklaret med sin rolle som både tennisspiller og i forholdet mellem privatliv og pressen.

- Hun skal ikke længere bevise noget og hun har samtidig også fået ro i privatlivet. Det virker virkelig som om hun hviler mere i sig selv som menneske, og jeg synes tydeligt at man kan se på hendes måde at møde omverden og pressen, at hun ikke er bange for at tabe, siger Haarh Rasmussen, der har fulgt Wozniacki, da han lavede research til sin bog "Én bold ad gangen".

Den Wozniacki vi ser nu er faktisk i den fjerde fase af sin karriere, efter at hun som helt ung bragede på banen og kæmpede sig op til en førsteplads på verdensranglisten og derefter fokuserede på at beholde sin førsteplads, samtidig med at der kom godt gang i forretningen omkring Wozniacki, med store sponsoraftaler til følge.

- Det er en enormt indbringende fase for hende. Hun skovler sponsorkonktrakter ind, hun fastholder sin plads på ranglisten, men spilmæssigt stagnerer hun fuldstændigt. Der er for meget på spil og hun tør ikke tabe længere, siger Haarh Rasmussen.

7 ting du måske ikke vidste om Caroline Wozniacki
 1. Caroline Wozniacki lancerede som blot 18-årig skønheds- og hårplejeserien 'Caroline Wozniacki - Love All', som blandt andet bestod af bodyshower, bodylotion, hånd- og fodcreme, plus shampoo og balsam. Grøn te var en gennemgående ingrediens, og produkterne var uden parabener - en mærkesag for den unge Caroline.
 2. I 2013 var Caroline Wozniacki på Forbes Magazines top ti-liste over verdens bedst betalte tennisspillere det år med en indtjening på 14,6 millioner dollars. Til dato har hun ifølge samme magasin passeret en halv milliard danske kroner i indtjening.
 3. Carolines storebror Patrik deltog i 2010 i underholdningsprogrammet Vild med dans. Han og dansepartner Claudia Rex røg ud lige inden semifinalen og fik dermed en femteplads.
 4. Piotr Wozniacki er tidligere fodboldspiller og spillede blandt andet i Bundesligaen, før han og konen Anna Stefaniak flyttede til Danmark. Her nåede Piotr at spille tre år for fodboldklubben B1909 i Odense, før en skade tvang ham til at indstille karrieren. Anna var også sportskvinde og spillede volleyball på landsholdet for Polen.
 5. Caroline Wozniacki har som den eneste atlet prydet det amerikanske sportsblad Sports Illustrated's Swimsuit-udgave hele tre gange; i 2015, 2016 og 2017. I 2016 vakte det en del opsigt, da en af de badedragterne var malet på med bodypaint.
 6. To gange har Caroline Wozniacki været forlovet. Første gang med golfspilleren Rory Mcllroy, som dog brød forlovelsen kort efter bryllupsinvitationerne var sendt ud. I en pressemeddelelse sagde han dengang, at "det at sende bryllupsinvitationer i denne weekend fik mig til at indse, at jeg ikke var klar til alt det, et ægteskab indebærer".
 7. I november 2017 blev Caroline Wozniacki forlovet for anden gang. Det meldte hun ud på det sociale medie Twitter med ordene: "Lykkeligste dag i mit liv da jeg i går sagde ja til min soulmate". Hendes forlovede er den amerikanske professionelle basketballspiller; 34-årige (og 2 meter og 6 cm høje) David Lee.


Kilder: Wikipedia.com, bt.dk, eb.dk

Famlende træningsperiode

Efter at være gået fra nr. 1 til nr. 74 på verdensranglisten, har Caroline Wozniacki været nødt til at finde en ny måde at spille tennis på, men det er blevet kompliceret af skader og manglende selvtillid. Ifølge Anders Harrh Rasmussen, har Wozniacki til tider nærmest virket famlende, men det har simpelthen været fordi hun har været i gang med at forbedre sit tennisspil.

- Det er svært, for man ser jo dum ud når man lærer nye ting og Wozniacki spiller altid på Centre Court på tv, så derfor så bliver hendes famlen bare eksponeret. Samtidig var der måske også lidt kaos privat, udtaler Harrh Rasmussen, om perioden.

Ifølge Kenneth Carlsen, tidligere dansk topspiller og tidligere træner for Wozniacki, kan en del af forklaringen også findes i de mange skader som Wozniacki fik i perioden. Med de konstante skader kunne Wozniacki ikke træne så meget og så ofte som hun gerne ville og hun kunne derfor heller ikke udvikle sig så hurtigt som tidligere. Med den så kendte fightervilje tog Wozniacki dog udfordringen op og gik i gang med at træne og udvikle på de svage aspekter af hendes spil.

- Der er en beslutning om at ville udvikle sig og måske også gå ind og tage noget mere initiativ og det har hun jo helt klart gjort. Det er også noget af det, som hun har trænet gennem lang tid og det er ikke tilfældigt det spil vi ser nu, hvor hun spiller aggressiv tennis og samtidig er bundsolid, siger Kenneth Carlsen og forklarer at Wozniacki's udvikling har været en længere process.

- Jeg kan huske da jeg var med hende til OL i 2016, der trænede hun på præcis de her ting, men der havde hun jo ikke kampene i benene. Der havde hun lige været igennem en skadesperiode og havde ikke selvtilliden, så det var svært at føre det ud i kamp, tilføjer Carlsen.

Caroline Wozniacki
 • Født 11. juli 1990 i Odense.
 • Hendes mor og far er Anna Stefaniak og Piotr Wozniacki. De flyttede fra Polen til Odense i 1985.
 • Storebror er fodboldspilleren Patrik Wozniacki.
 • Har siden 2008 haft fast bopæl i Monaco.
 • 11. oktober 2010 nåede Caroline førstepladsen på WTA Touren, som er den rangliste, de professionelle tennisspillere bruger. Dengang blev det alt i alt til 67 uger på førstepladsen.
 • Efter sæsonafslutningen 2017, som hun vandt, lå hun nummer 3 på ranglisten.
 • Hun har indtil videre vundet 27 WTA-sejre i single.
 • Lørdag morgen 9:30 dansk tid spiller hun sin tredje grand slam-finale. De to foregående var US Open i henholdsvis 2009 og 2014. Hun har i skrivende stund stadig sin første grand slam-finalesejr til gode.

Bedre end nogensinde før

Men det er ikke kun på banen at Caroline Wozniacki har måttet igennem en periode med forandring for at komme bedre ud på den anden side. Efter at golfspilleren Rory McIlroy aflyste deres planlagte bryllup i 2014 har Caroline Wozniacki nu fundet kærligheden med den tidligere NBA stjerne David Lee, der friede i 2017 og som hun selv har givet en del af æren for at hun har kunnet koncentrere sig om spillet. Samtidig virker det til at Wozniacki efter en del udskiftninger på trænerposten, endelig har besluttet at det bare fungerer bedre med hendes far, Piotr Wozniacki, som primær træner.

- Det virker som om at hun har sluttet fred med at nu blev det sådan, nu er det slut med at prøve alt muligt andet. De har åbenbart fundet en vej frem, uden at skulle bryde samarbejdet, hvilket mange andre tennisspillere i samme situation ellers har gjort, siger Haarh Rasmussen og tilføjer at det mellem Caroline og hendes far, ofte er hende der er den mest ambitiøse.

Kombinationen af ro på privatfronten og en mere offensiv spillestil virker tilsammen til at være nøglen til hvordan Caroline Wozniacki er kommet tilbage fra nedturen på verdensranglisten og hun står nu med sin måske største chance for at vinde en grand slam turnering. Ifølge Kenneth Carlsen er Wozniacki i dag bedre end nogensinde før.

- Hun en bedre spiller i dag, synes jeg, end hun var da hun var nr. 1 i verden og en farligere spiller i grand slam turneringer end hun var dengang. Jeg synes også hun er mere moden nu og rent mentalt er hun et bedre sted nu, end hun har været meget meget længe, måske nogensinde, siger han.

Caroline Wozniacki-citater
"Jeg giver aldrig op. Uanset hvad stillingen er.""Jeg går ud og kæmper for hvert et point, og det er alt, hvad jeg kan gøre."

"Jeg tager bare en kamp ad gangen"

"Jeg elsker at vinde. Jeg kan ikke lide at tabe."

"Om jeg ikke er seedet eller i top ti i en turnering, gør virkelig ikke noget. På en god dag kan jeg slå alle."

"Det har alting været en ting, at jeg ikke rører min navle. Det er noget, ingen ved om mig."

"Jeg er den type spiller, jeg er."

"Jeg bruger ikke sådan løs af mine penge. Jeg køber, hvad jeg har brug for og det, jeg virkelig gerne vil have. Og hvis jeg vil have noget dyrt, tænker jeg det over mange gange, før jeg køber."

Finale i dag: En ny og bedre Caroline

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce