Forrygende almindelige følelser

Lone Hørslev. Foto: Henrik Sørensen/Rosinante

Forrygende almindelige følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lone Hørslev noveller er som titlen siger en ordentlig mundfuld, men den er værd at gabe over.

Bøger: Der er noget stort på spil i de små fortællinger, som Lone Hørslev beriger os med i sin første novellesamling. Med "En ordentlig mundfuld" sætter hun store følelser på selv de mindste hverdagsøjeblikke, og selvom historierne er små, har de en masse interessant på hjerte.

Kærligheden er omdrejningspunkt i bogens 20 noveller. Den er hverken lyserød eller let, men tværtimod konfliktfyldt og fremkalder et væld af reaktioner hos de personer, vi møder. De tænker forkerte tanker, gør forkerte ting og overskrider deres egne eller andres grænser. Fælles for dem er, at de ikke kan være til stede i de givne situationer, fordi deres fornemmelser og tanker fylder for meget. Dette gør sig gældende i så forskellige situationer, som når en mor skal tage sig af sin omsorgssvigtede søn, og når en mand drager alene til Island for at se nordlys.

Som læser kan man ofte - uden at vide det - relatere til personerne, som forsøger at fortælle noget essentielt menneskeligt gennem nøgne følelser. Via Lone Hørslevs nøgterne beskrivelser kommer vi på få sider tæt på de forskellige karakterer og det, de tumler med. Når én af fortællerne bliver ramt af en fugleklat, mens en anden opdager en gigantisk lort i trappeopgangen, og en tredje hjælper sin kæreste med "racermave" på et indisk togtoilet, er der mere end afføring mellem linjerne.

"En ordentlig mundfuld" er en bog med forskellige stemmer og forskellige karakterer, som man i realiteten kan møde lige derude i virkeligheden. Forskellen på dem og forfatterens fremskrevne personer er, at vi ser og mærker deres inderste. Der er følelser overalt her, og man må i den grad sige, at Lone Hørslev gennem poetisk hverdagsprosa formår at servere (som hun selv skriver undervejs): "Glæde og sorg, vrede og liderlighed, angst". Det er en ordentlig mundfuld af følelser, men den er værd at gabe over.  Lone Hørslev: "En ordentlig mundfuld", 216 sider, 249,95 kroner, Rosinante

Lone Hørslev:
Lone Hørslev: "En ordentlig mundfuld". Foto: Rosinante

Forrygende almindelige følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce