Ryanair truer stadig med at forlade Billund

Arkivfoto

Ryanair truer stadig med at forlade Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund - Et bud på en overenskomst blev onsdag afvist af Ryanair ved nyt møde med fagforbund. En landsdækkende konflikt truer, og Ryanair truer med at forlade Billund Lufthavn.

Ryanair er allerede på vej til at forlade lufthavnen i København, og det irske flyselskab kan også være på vej ud af Billund Lufthavn, hvor selskabet har været til stede i adskillige år.

Efter et møde onsdag med Serviceforbundet, der sammen med Flyvebranchens Personale Union (FPU) har varslet blokade mod flyselskabet fra 18. juli, oplyste Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, til journalister fra DR og TV2, at sympatistrejker kan udløse en exit fra Billund.

- Vi ved ikke, om der kommer sympatiaktioner, men vi har gjort det meget klart, at kommer der sympatiaktioner i København, som vedrører Billund, så vil vi ikke finde os i det, og i så fald kan Billund også blive lukket, siger han.

Balladen mellem fagforbundene og Ryanair startede, da selskabet etablerede en base i København 1. marts, men nægtede at forhandle en overenskomst med de danske fagforeninger. Det fik LO til at varsle en blokade, og sagen endte i Arbejdsretten.

Her tabte Ryanair, og det har fået selskabet til at varsle en lukning af den københavnske base, som i stedet skal flyttes til Litauen.

Tirsdag meddelte selskabet dog, at det vil beholde basen, hvis blokadevarslet droppes.

Det afviser fagforbundene, og det kan komme til at gå ud over basen i Billund, som blev etableret i 2012. Selskabet har fløjet fra lufthavnen siden 2006.

Serviceforbundet og Ryanair mødtes onsdag i København, men det blev en kort seance, fortæller formanden for Serviceforbundet, John Dybart.

- Vi har haft mødet. Det tog otte minutter og var en total afvisning fra Ryanairs side. Det var det samme udkast, som jeg også havde med på et møde i London 20. februar, og jeg fik ikke engang lejlighed til at dele det rundt, sagde John Dybart.

Hvis en blokade mod Ryanair bliver en realitet, kan de danske fagforbund regne med støtte fra Sverige, skriver Svenska Dagbladet.

Fagforbundet Seko og ST er parat til en sympatiaktion, hvis Ryanair som følge af konflikten vil omdirigere fly fra Danmark til svenske lufthavne.

/ritzau/

Ryanair truer stadig med at forlade Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce