Læserbrev: Skovfredning - dialog og manipulation


Læserbrev: Skovfredning - dialog og manipulation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rolf Jensen, Treldenæsvej 178, Fredericia
Peter Leth-Larsen
Fredericia Debat. 

Læserbrev: I begyndelsen af 2018 fandt politikerne i Fredericia ud af, at skovejerne i Trelde var engagerede i deres skov og gerne selv fortsat ville passe og eje skoven - og at skovejerne i samlet flok ikke var helt ligeglade med, om andre ville bestemme og være enerådende.

Man skal huske, at skovejerne tog initiativ til dialog, da skovejerne kunne læse i avisen, at Fredericia Kommune "overvejede" at starte fredningssag sammen med Dansk Naturfredningsforening (DN).

Skovejerne ville dog gerne snakke med både Fredericia Kommune og DN, men som ligeværdige - skovejere er generelt vidende og interesseret i natur og naturpleje.

Skovejerne meldte klart ud, at skovejerne som udgangspunkt var mere interesserede i frivillige aftaler end fredning.

Derfor stod Christian Bro (igen som senere) og flere andre politikere (også socialdemokrater) ved et skovmøde i Troldehuset og malede et flot billede af, at nu skulle der findes hoved og hale i, hvad en eventuel skovfredning kunne og skulle bestå af, hvor behovet var, og det var vigtigt, at skovejerne/brugerne med deres lokalkendskab osv. skulle høres og medinddrages.

Skovejerne rykker, spørger og rykker i lang tid, men Christian Bro/Kommunen var "slet ikke klar endnu", "det er en lang proces", "vi skal lige".. men vupti, her er oplægget udarbejdet alene sammen med DN..... og vupti, her er en ny udgave, mere vidtrækkende.

Undervejs, men efter det første oplæg, anklages skovforeningen for ikke at have mandat til nogen ting, fordi skovforeningen ikke vil trække mere eller mindre tilfældige streger gennem medlemmernes matrikler uden samtykke fra de berørte.

Var det dialog, Fredericia og DN ønskede, havde det vel ikke være et problem at have med en demokratisk skovforening at gøre; men ejerne af arealerne virker til at være uønskede og en hæmsko for processen.

Ovenstående er Fredericia Kommunens formåen, når det hedder dialog (forhåbentlig kun i denne sag!)

Hvad skal man sige til det? Man kan sige, at mange har fået ondt i maven af grin, da det skulle hedde sig, at "skovforeningen selv har sat sig uden for indflydelse", da skovforeningen omsider sagde fra.

Læserbrev: Skovfredning - dialog og manipulation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce