Når kæden hopper af: Hjælp på uventede tidspunkter


Når kæden hopper af: Hjælp på uventede tidspunkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilen stoppede lige præcis der, hvor jeg stod med en defekt cykel. Kæden var hoppet af.

Det var ikke første gang, den havde gjort det, og som de forrige gange stod jeg med fingrene smurt ind i sort kædeolie. Når først olien er kommet godt ind under neglene og ned i negleroden tager det flere dage at få den væk, medmindre man har skrappe midler inden for rækkevidde. Det har jeg ikke.

Derfor var jeg næppe parat eller i humør til at anvise vej til en bilist, som var faret vild i de kringlede, ensrettede gader i byen, der er ved at blive gravet op på kryds og tværs.

Nu viste det sig, at bilisten slet ikke ville spørge om vej. En mand på min egen alder omkring det halve århundrede havde rullet ruden i passagersiden ned på sin varebil, rodede rundt i handskerummet og fandt det, han ledte efter.

En pakke vådservietter, som han trak et par stykker op af, rakte mig dem og sagde, at dem havde jeg sikkert brug for.

Overrasket takkede jeg, han satte i gear og kørte væk, og jeg fik renset fingrene for det værste af den sorte kædeolie.

Det er ikke hver dag, man oplever, at medborgere pludselig standser op og betænksomt kontakter én. Vi kendte ikke hinanden, men han havde set, hvordan jeg havde vendt cyklen på hovedet og fumlede med kæde, skærm og pedaler.

Episoden var med til at gøre min fredag til en bedre dag. Og faktisk var det ikke første gang, jeg blev overrasket over en medborgers betænksomhed den dag. Samme morgen havde jeg været ved bageren efter et par rundstykker, men fordi jeg havde skiftet bukser, havde jeg hverken fået penge eller dankort med.

Ekspedienten havde lagt rundstykkerne i en papirpose på disken, inden jeg måtte undskylde og sige, at jeg ikke havde penge på mig. Ekspedienten beklagede, at forretningen ikke havde Mobilepay, så der var ikke meget at gøre. Lige indtil en mand, igen på nogenlunde min egen alder, sagde, at hvis jeg manglede kontanter, kunne jeg overføre penge med Mobilepay til ham, for han havde sedler i sin pung.

200 kroner skiftede ejer. Jeg fik pengesedlen, han fik beløbet på telefonen, og jeg fik mine rundstykker.

Det er dejligt, når der pludselig kommer uventet hjælp fra uventet side. Verden ville være mere fredelig, hvis vi kiggede os lidt mere omkring for at se, om nogle i vores nærhed trænger til hjælp.

Som den nat, hvor jeg var kommet med toget efter en tur i udlandet, og en 21-årig svært beruset kvinde faldt omkuld på vejen for fødderne af mig. Hun var så beruset, at hun ikke var i stand til at klare sig selv. Efter at have tjekket hendes sygesikringskort fik jeg hende sendt hjem i en taxa. Det erindrer hun bagefter muligvis ikke noget om, men jeg gik glad hjem med min kuffert over at have gjort en god gerning.

Hvornår har du sidst gjort en god gerning?

Når kæden hopper af: Hjælp på uventede tidspunkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce