Billundbanen - nej tak


Billundbanen - nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Give Debat. 

Læserbrev: Når man læser artiklen i VAF 15. januar om den nye jernbane til Billund, ser det ud som om, borgerne i vores område gerne vil have en jernbane.

Det er selvfølgelig ikke rigtigt. Det kan godt være, der er nogle borgere i Gadbjerg, der ønsker, at der skal komme tog igennem deres landsby hvert 10. minut. Det kan være svært at forstå, når man tænker på, hvilke gener det vil give med støj og med at komme over jernbaneoverskæringen.

Os, der bor uden for Gadbjerg, vil i hvert fald ikke have en jernbane. Vi ønsker ikke, at vores marker bliver skåret igennem, og at vores veje bliver lukket. For nogle lodsejere vil der blive tale om en omkørsel på over fem km for at komme over til naboen og til de marker, der ligger på den "forkerte" side af banen.

Det vil også i vores område blive et kæmpe sår i landskabet, lige som mange vil blive generet af støj fra banen. At man evt. flytter banen lidt længere mod Farre, vil ikke ændre noget. Så bliver det bare nogle andres moser og nogle andre mennesker, der bliver berørt.

Vi har stor respekt for det store arbejde og den store entusiasme, der fra gruppen i Åst bliver lagt i at flytte banen væk fra deres område. Man skal bare ikke lægge det ud som om, at andre gerne vil have jernbanen.

Vi synes, at alle de gode kræfter skulle bruges til at forklare vore politikere, hvor samfundsmæssig håbløs planen om en bane til Billund er.

Ifølge VVM redegørelsen vil anlægsudgift være på mindst 770 mio. kr., og i det beløb er der ikke sat penge af til kompensation for støj og gener til lodsejerne overhovedet. Derudover vil det koste mindst 50 mio. kr. i underskud om året at drive banen. At passagerantallet vil stige fra næsten ingen i dag, der bruger lufthavnsbusserne til en mio. passagerer om året, når der kommer tog, kan være svært at forstå. De sparer dog kun mellem et halvt og fire et halvt minut ved at tage et evt. tog frem for de busser, der kører i dag.

Kunne de mange penge dog ikke bruges bedre?

Billundbanen - nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce