Læserbrev: Skal et bleskift skiftes ud med et ekstra sporskifte?


Læserbrev: Skal et bleskift skiftes ud med et ekstra sporskifte?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Give Debat. 

Læserbrev: Det er med stor undren og bekymring, dette læserbrev bliver skrevet.

Vi står overfor et forhåbentlig ikke kommende togprojekt mellem Billund og Vejle. Dette projekt vil koste ca. 700 millioner kr. at bygge samt et budgetteret underskud på 50 millioner kr. pr. år at holde kørende.

Samtidig med disse togplaner står vi over for et Danmark, der er ved at køre af sporet rent velfærdsmæssigt.

Vore ældre og svageste borgere oplever i den grad spareknivens indhug. Bleskift og omsorg kan de vente længe på, da der ikke er råd til flere varme hænder inden for omsorgsområdet. Tænk, hvad de 50 mio. kr. årligt kunne være brugt til her. Vi som skatteborgere vil vælge, at skattepengene skal gå til ekstra hænder frem for ekstra skinner.

Vores fremtid afhænger af vores børns uddannelse og fremtidige virke. Vi står i dag med et skolevæsen, der er blevet tvunget i knæ af nedskæringer og lovindgreb, der forringer vores børns trivsel og læring. Trivselsmålingerne i vores område er ikke prangende. Vi læser og hører om børn, der mistrives af mange årsager. Vi kan i flæng nævne: Inklusionsbørn, der ikke får det rette tilbud, for mange elever i klasserne, for meget larm, ulækre toiletter, stress blandt både børn og ansatte, ja listen er lang.

Tænk, hvis der kom ekstra hænder i stedet for skinner i skoleverdenen? 50 mio. kr. vil være en start!

Vi har et sygehusvæsen, hvor sparekniven har skåret ind til benet. Sundhedspersonalet har råbt vagt i gevær, da det er uansvarlige besparelser, der sker og er sket. Psykiatrien er aldeles overbebyrdet og mange patienter oplever en forværring af deres symptomer, symptomer der kunne have været set og påbegyndt behandling i tide, hvis der havde været flere varme hænder.

Vi er nogle af de mange lodsejere, der bliver berørt af togbanesnakken, i dette tilfælde Gadbjergløsningen. Vi flyttede på landet for at blive fri for larm, trafik fra biler og især tog. Vi har nydt naturen og roen og har givet naturen tak for roen ved at oprense mosen, som nu kommer både mennesker og dyr til gode.

Vi tog et bevidst valg i 1995 for at nyde naturen. Nu kan vi se frem til tog flere gange i timen 75 meter fra vores stuehus. Udsigten til mosen bliver udskiftet med tog, tung trafik fra landbruget, da det ikke kan komme den direkte vej i marken for toget, samt meget larm.

Det er ganske uforståeligt, at man ikke kan anvende de fantastiske busforbindelser, der kører flere gange i timen på strækningen Vejle Banegård-Billund Lufthavn- Legoland tur-retur og disse busser er tit tomme. Dermed er det sagt, at det er uansvarligt at vælge en jernbaneløsning overhovedet, fyld da busserne op.

Vi opfordrer politikere til at være modige og ansvarlige folkevalgte, der tør sige og mene, at det er spild af penge at bruge de mange millioner på skinner i stedet for varme hænder.

Læserbrev: Skal et bleskift skiftes ud med et ekstra sporskifte?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce