Havbrugene prøver at snyde miljøet


Havbrugene prøver at snyde miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steen Christensen, Jernbanegade 36 A, Løsning, byrådsmedlem (S), næstformand i teknisk udvalg, Hedensted Kommune
Billede
Hedensted Debat. 

Læserbrev: Jeg har sommerhus i As Vig, og der skal vi dele vandet med et stort og meget forurenende havbrug - et havbrug, som gennem seks år har givet Hedensted Kommune forkerte og direkte vildledende oplysninger om sin produktion.

Først nu, efter at Danmarks Sportsfiskerforbund har meldt havbruget til politiet, bliver det klart, at indberetningerne - egenkontrollen - har været direkte løgnagtige.

Det har selv havbruget måttet erkende, eftersom politiet i forbindelse med efterforskningen af sagen har oplyst til kommunen, at noget tyder på, at produktionen "i væsentligt omfang har oversteget miljøgodkendelsen".

Verner W. Hansen fra sportsfiskerne har opfordret kommunen til at udstede forbud mod fortsat drift af havbrugene.

Helt så drastisk vil jeg ikke anbefale i første omgang, selvom det ligger indenfor byrådets kompetence.

Men jeg mener, at havmiljøet skal kompenseres for de seks år, hvor havbrugene har udledt alt for mange affaldsstoffer - først og fremmest kvælstof og fosfor - til havet.

Derfor bør vi beskære deres produktionstilladelse med op mod 50 procent, samtidig med at tilsynet strammes væsentligt.

Mit forslag til reduktion pr. 1 januar 2019 er 38,7 procent. Dette tal er der dokumentation for. Herefter må vi vente på politiets tal. Er det over 50 procent, deler jeg sportsfiskerformandens holdning.

Nu er det miljøet, der skal kompenseres. Det er vores pligt som byråd at beskytte miljøet, og vi har absolut ingen ret til at tage hensyn til firmaets økonomi.

Resten af teknisk udvalg vil lave sine egne, helt nye regler. Noget med at give tilladelse/tilgivelse ved at modregne produktion af muslinger og tang. Noget, der måske en gang i fremtiden bliver indført.

Men jeg må kræve, at vi holder os til virkeligheden og de miljøtilladelser, der er givet.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Det er mig totalt uforståeligt, at man har givet lov til at inddrage vores allesammens hav til en så forurenende industri som havbrug og endda flere af slagsen. Her er der kun en løsning: På land, så man kan styre udledning af overskudsstoffer.

Jeg glæder mig til byrådsmødet onsdag 29. august. Da er sagen om havbruget nemlig på dagsordenen, og jeg håber at kunne skaffe flertal for reduktion af produktionen og opstramning af kontrol.

Mødet er åbent og starter kl. 17 på Juelsminde Rådhus.

Havbrugene prøver at snyde miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce