Jelling Festival er tryg: Vi tror terror går udenom os

Terrorhandlingen mod en koncert i Manchester kommer formentlig ikke til at betyde ændringer ved Jelling Musikfestival, der begynder onsdag. Det vurderer festivalledelsen på baggrund af oplysninger fra politiet og efterretningstjenesten. Arkivfoto: Torben Glyum

Jelling Festival er tryg: Vi tror terror går udenom os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncertarenaer har flere gange været terrormål, senest i Manchester mandag aften. Jelling Musikfestival er i nærkontakt med politiet men forventer ikke ændringer

Jelling: Mindre end to døgn før starten af Jelling Musikfestival blev en koncert med over 20.000 gæster i Manchester ramt af en selvmordsbombe. Men risikoen for, at noget lignende sker i Jelling, er lav. Sådan lyder meldingen fra festivalledelsen, der kommer på baggrund af politiets og efterretningstjenestens vurdering, som er, at Jelling ikke er et mål.

- Det er skrækkeligt og en kujonagtig handling, det der er sket i Manchester. Som koncertarrangør frygter jeg ikke, at den slags sker i Danmark. Vi har så meget overvågning fra politi og PET's side, at folk med den slags planer vil være stoppet, inden de når til Jelling, siger lederen af Jelling Musikfestival, Lars "Charlie" Mortensen.

Jelling er ikke et mål

Jelling er ikke et godt mål for terrorister, da festivalen kun varer fire dage. Det kræver lang tids planlægning at udføre en terrorhandling. Derfor vil gerningsfolkene til den slags vælge steder med mange mennesker hver dag, så det er lige meget, om planen udføres den ene eller den anden dag, vurderer Charlie.

- Derfor ser vi, at de går efter trafikknudepunkter. Den arena i Manchester, der blev ramt, har arrangementer hver dag, forklarer Charlie.

I Jelling har der i mange år været visitation og kig i tasker ved indgangen. Sikkerhedsfolkene har et actioncard, hvor de kan se præcist, hvordan de skal handle. Men vi kan jo ikke give os til at forhindre folk i at tage en sutteflaske med ind, fordi vi tror, at det er kemikalier til bombefremstilling. Vi holder møder med politiet hver dag. Vi har som optakt forskellige sikkerhedsspil, hvor også terrorhandlinger indgår, siger Charlie.  

Vi skal leve livet

Som dansker og demokrat er han forfærdet og ærgrer sig.

- Vi skal leve livet, ellers vinder terroristerne. Hvis vi aflyser, så kunne vi lige så godt blive hjemme under dynen. Men det er politiets og PET's opgave at vurdere trusselsniveau'et. Det lytter vi til. De siger, at vi ikke er et mål, og vi må tro, de har styr på det. Jeg er ikke nervøs, fastslår han.

Jelling Festival er tryg: Vi tror terror går udenom os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce