Nu skal nævningene vurdere, om 53-årig blev dræbt med vilje

Det var i huset på Vejlevej 48 ved Jelling, at en 53-årig mand forblødte efter at være blevet stukket med en kniv af sin samlever. Arkivfoto: Morten Pape

Nu skal nævningene vurdere, om 53-årig blev dræbt med vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havde en 28-årig kvinde til hensigt at dræbe Johnny Andreassen, da hun stak en kniv i ryggen på ham tidligt om morgenen den 31. maj sidste år. Det var forsvarer og anklager ikke så overraskende uenige om i Retten i Kolding.

Jelling: Der blev sendt en 29 centimeter lang køkkenkniv rundt mellem nævninge og dommere, da drabssagen fra Vejlevej fredag gik ind i sin afsluttende fase.

Anklager og forsvarer skulle hver især fremlægge deres syn på sagen, og det var i denne forbindelse, at anklager Anna Holm Christensen sendte kniven rundt. Hun bemærkede, at den 28-årige kvinde og tiltalte i sagen helt målrettet havde forladt et skænderi med Johnny Andreassen, var gået ud i køkkenet og havde udvalgt den største og skarpeste kniv i knivblokken.

Herefter var hun gået igennem entré og stue ind i soveværelset, hvor Johnny Andreassen stod med ryggen til. Her stak hun ham i venstre side af ryggen nær skulderbladet - ikke med et lille prik, men med et stik, der gik 12 centimeter ind og perforerede venstre lunge.

- Hun kunne have stukket ham i ballen eller benet. Men hun valgte at stikke ham øverst oppe i ryggen, hvor alle de vitale organer sidder, lød argumentet fra anklageren.

Hendes pointe var, at den 28-årige kvinde måtte have indset risikoen for, at Johnny Andreassen ville dø af knivstikket. At hun tilmed, inden hun stak, tænkte, at Johnny Andreassen skulle udsættes for noget , der gjorde rigtig ondt, understregede blot dette faktum, mente anklageren.

Hvad er det sandsynlige udfald, når man stikker et andet menneske i ryggen med stor køkkenkniv. Min påstand er, at man med overvejende sandsynlighed må indse, at personen må dø.
Anklager Anna Holm Christensen

Forsvarer: Det var ikke hendes hensigt

Forsvarer Mikkel Nielsen mente, at præcis det omvendte gjorde sig gældende. Hans klient havde et ønske om, at det skulle gøre ondt på den 53-årige kæreste, ikke at han skulle dø.

Forsvareren pointerede, at hans klient ikke havde den anatomiske viden, der skulle til for at regne ud, at når hun stak sin kæreste i skulderen med en kniv, så kunne han risikere at dø af det. Han argumenterede videre, at havde hans klient opfattet, at stikket havde været livsfarligt, havde hun formentlig ringet 112 med det samme.

Men hun var vant til, at den 53-årige fjollede og "spillede død", og derfor ringede hun først til en ven og efterfølgende til sin mor, før det efter cirka 12 minutter gik op for hende, at der var noget alvorligt galt.

- Man kan høre, at da hun taler med alarmcentralen, bryder hun helt sammen, fordi det går op for hende, at det er alvorligt. Det indikerer, at det aldrig havde været hendes ønske, at han skulle dø, lød forsvarerens argumentation blandt andet.

Om den 28-årige kvinde skal dømmes for vold med døden til følge eller manddrab, skal nævninge og dommere nu vurdere.

De bruger efter planen hele mandag til at votere, og på onsdag 25. april klokken 10 bliver deres afgørelse vedrørende skyldspørgsmålet offentliggjort. Derefter udmåles straffen.

Nu skal nævningene vurdere, om 53-årig blev dræbt med vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce