Læserbrev: Husk os, der lever på landet


Læserbrev: Husk os, der lever på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mona Gerstrøm, Ildvedvej 71, 7300 Jelling
Mette Mørk
Jelling Debat. 

Læserbrev: Tak for indbydelsen til borgmesterkaffe i Jelling. Desværre har jeg ikke haft mulighed for at møde op, for det er bestemt en god ide, at borgmesteren vil være i dialog med borgerne i kommunen.

Derfor denne hilsen til alle i Vejle Byråd. Tankevækkende, at vi kalder det et byråd, når realiteten er, at rådet varetager et stort geografisk områdes interesser, mange store og små byer.

Allerede i starten af den nye valgperiode skrev jeg til jer med samme forespørgsel, som jeg tillader mig at gentage.

Hvilke politiske visioner og mål er i spil i forhold til landområder og landsbyer? Hvordan tænkes udviklingen fremadrettet?

Med vores mange borgerforeninger, menighedsråd og præster, lokalforeninger og institutioner iværksættes mange gode initiativer, der giver muligheder for gode oplevelser og samvær. Det værdsættes højt, og vi oplever, at også flere unge vælger livet på landet til, ligesom vi også er flere ældre, der vælger at blive boende. Vi er mange, der værdsætter livet på landet og vil gøre alt, hvad der er muligt, for at vi kan bo i indbydende rammer.

Men forandringer og udvikling kommer vi ikke udenom.

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at kende kommunalbestyrelsens visioner. Det er rigtig fint, at I gerne vil høre om vores ønsker, men det kunne være rart at kende rettesnoren.

Hvornår kan og vil kommunen være behjælpelig?

Hvornår vil man vedligeholde? Hvornår vil man forskønne? Hvad vil man udvikle?

Hvad kan vi gøre for miljøet og omgivelserne?

Hvad kan der gøres, så alle - store som små - kan færdes i tryghed?

Hvad med den kollektive trafiks fremtid?

Hvad med børnepasning, skoler, ældreomsorg?

Det er mit håb, at mine spørgsmål ikke igen opfattes som kritik. Jeg tænker, vi alle har behov for at kigge på, hvad der skal til, for at livet på landet giver livskvalitet og mening.

Vi gør, hvad vi kan, men der er mange ting, som beror på politiske beslutninger. Mon ikke I alle kender udfordringerne? Ellers opfordres I til blot at tage en tur rundt i landområderne. Hvor ser I forfald, hvor ser I problemer? I kender jo landbrugets udvikling, hvad betyder det for os alle?

Udviklingen medfører nye vilkår, som vi bliver nødt til at være på forkant med. Jeg håber på meget mere dialog og ser frem til et udspil fra politikernes side.

Læserbrev: Husk os, der lever på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce