Hvepseplagen blev ikke helt af bibelsk dimension


Hvepseplagen blev ikke helt af bibelsk dimension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Børge Larsen , bola@vafo.dk
Colourbox
Kommentar. 

De ti ægyptiske plager ville være det rene vand mod sommerens hvepseplage. Sådan lød det i hvert fald i forsommeren.

Give: Det er sund fornuft at tage sorger og bekymringer på forskud. Så man sikker på at få dem i det mindste én gang.

Mange mennesker, ikke mindst de, der lider af hvepseallergi, har derfor tilbragt sommeren i angst og bekymring. Ifølge forskellige medier og såkaldte eksperter ville den varme, tørre sommer resultere i et veritabelt hvepseinferno.

"15 - 17 gange så mange hvepse som normalt", lød en af forudsigelserne. Hvordan man tæller sig frem til det, fortaber sig lidt i det uvisse.

Faren for at blive stukket af en hveps er næppe forbi for i år. Men indtil videre kan det konstateres, at rygterne om de store mængder aggressive hvepse har været stærkt overdrevne.

I min have i Lindeballe har der da været et par enkelte på besøg. Det er der hvert år, og da jeg ikke tæller dem, ved jeg ikke, om der har været 15 gange så mange som i fjor.

Men de har ikke været mere aggressive end normalt. De har suttet lidt på nedfaldne blommer og æbler og ellers passet sig selv. De går efter de sukkerholdige frugter, her sidst på sommersæsonen.

Lad dem sove rusen ud

Gærer sukkeret, er der mulighed for, at hvepsene får en lille streg på. Det kan gøre dem lidt småaggressive, som det kendes fra andre dyr som elefanter og mennesker. Men lader man dem sove rusen ud, skal det nok gå, og når det bliver efterår, lider de en stille død.

Jeg vil gerne have hvepse i min have. I foråret og forsommeren, når de har etableret deres bo og skal til at udvide bestanden, er de rene rovdyr. De gør et pænt indhug i antallet af skadedyr som æblevikler, kålorm og andre ting, haveejere gerne vil være fri for.

Det er først, når de bliver arbejdsløse, fordi dronningen falder af på den og ikke kan styre boet, at de kan give problemer. Så går de på "værtshus" og kan drikke sig bankelamme. Men de er på egen fod og optræder ikke i flok.

Hvepseplagen viser, at vi ikke skal tage alle spådomme om kommende katastrofer lige alvorligt. Også her skal vi vælge vore kampe med omhu.

Hvepseplagen blev ikke helt af bibelsk dimension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce