Jeg begynder at forstå, hvorfor vi har råd til at udbetale milliarder til svindlere


Jeg begynder at forstå, hvorfor vi har råd til at udbetale milliarder til svindlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Børge Larsen , bola@vafo.dk
Billede
Kommentar. 

Det måtte jo komme. Det var så indlysende, at man skulle være forudindtaget politiker for ikke at kunne se det.

At lukke Friklinikken Region Syddanmark og dermed også Give Sygehus, ville være en af de mest tåbelige politiske beslutninger, siden beslutningen om at gøre Skjern Å til en linealstreg. Faktisk værre, for Skjern Å kunne man jo altid genslynge, hvad man da også har gjort.

Men et sygehus kan man ikke bare lige genåbne. Når man lukker det, er det uigenkaldeligt. Derfor var det en katastrofal beslutning, politikerne i Region Syddanmark tog i april 2016. Men politikerne havde den der fantastiske evne til at vide meget bedre end sagkundskaben, der advarede mod at lukke Give Sygehus.

De vidste bedre, så de gjorde sig hårde i filten og lukkede regionens bedst fungerende sygehus, der endda havde den uforskammethed at bidrage positivt til regionens budget: Sygehuset fungerede så godt, at det hentede mange penge fra de andre regioner til Region Syddanmarks kasse.

Den slags detaljer betyder selvfølgelig ikke noget i et system, hvor man altid kan sende regningen videre til skatteborgerne.

Regnskabets time

Det var i de glade dage i 2016, hvor man ikke skulle tænke i økonomi, men i - ja, hvad tænkte politikerne egentlig i?

Nu er de første resultater af deres beslutning kommet. For politikerne er det næppe skræmmende læsning. De er nemlig ligeglade.

For de, der ønskede at bevare Give Sygehus og friklinikken, er det næppe heller skræmmende læsning. Det er blot en bekræftelse på, at deres argumenter også holdt i virkelighedens verden: Pengene fosser ud af regionens slunkne kasse.

Det blev, som forudsagt, dyrere at ombygge Grindsted Sygehus end politikerne mente. Og den sidste regning er ikke kommet endnu.

Det kom også til at koste store fald i indtjeningen. 10 millioner kroner, sådan cirka, indtil videre.

- Men det betyder ikke så meget. Vi har jo sparet syv millioner kroner i rene matrikeludgifter, altså uden varme, lys og vand, så jeg mener, det var den rigtige beslutning, er regionsrådsmedlem Preben Jensen (V) citeret for i denne avis.

Hvis det er denne økonomiske forståelse, at man gerne betaler 10 millioner kroner for at spare syv, der hersker blandt politikere, begynder tingene at falde på plads. Så begynder jeg efterhånden at forstå, hvorfor vi har råd til at udbetale milliarder til svindlere, udbetale 111 millioner kroner til Britta Nielsen, og lade tusindvis af bilister køre rundt uden at betale de afgifter, vi andre betaler. Eller lade Skat sejle sin egen sø. Eller lade opkrævning af diverse gældsposter være lige gyldige. Eller- fortsæt selv.

Men alt andet lige: Sagen om Give Sygehus kan næppe bruges som et argument for at lade regionerne bestå.

Jeg begynder at forstå, hvorfor vi har råd til at udbetale milliarder til svindlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce