Håndtryk. Hånden på hjertet


Håndtryk. Hånden på hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: At give et fast og et godt håndtryk skulle ikke være svært for nogen. Det burde være kutyme og skik og brug, især når noget specielt og særligt er på spil. Den udstrakte hånd kommer fra myndighedspersonen - for at sige 'Velkommen i fællesskabet'.

Ved en højtidelig og festlig anledning, som det at modtage bevis på, at man er skikket til, at blive/være dansk statsborger - så burde alle, der kommer til en sådan reception kunne mande(kvinde) sig op til, at trykke hånd og om ikke andet - også sige om blot et spagfærdigt tak.

Når man er nødstedt og en rækker hånden ud for, at redde en - er der en logisk konsekvens, at man selv griber fat om den udstrakte hånd.

At give hånd er skik og brug her på vore breddegrader. Der går vel ikke noget af en ny dansk statsborger med en anden kultur, at bryde hermed og ikke indtage særstandpunkt?

Er man i sin daglige omgangskreds vant til, at sige 'du' og af formentlig gode grunde er kaldt til hoffet for at hilse på Dronning Margrethe - ja, så 'du'ser' man ikke. Man bukker eller nejer pænt og siger 'De'. Det er skik og brug og ikke ligegyldigt.

Nogle med borgmesterkæder og også eks'er synes det er noget nonens, og man blot 'afpasser' det efter situationen - ja 'håndvasken' klarer sikkert også dette fænomen.

Vi lever da heldigvis i et frit land - med gode traditioner.

Håndtryk. Hånden på hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce