Jordskatter. Svar til Christoffer Melson


Jordskatter. Svar til Christoffer Melson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Svar til Christoffer Melson. Jeg skal forsøge kort at svare på din replik i Vejle Amts Folkeblad lørdag 1. september. Når man laver et læserbrev skal man forvente , at der kommer reaktioner og andre synspunkter

Dit første læserbrev talte om tørkeramte "landbrug ". Vi er enig i, at det er et hårdt år for landbruget, men dit forslag om ophævelse af jordskatterne er jo ikke etårigt, men generel bortfald og dermed reel langsigtet statsstøtte.

Jeg troede egentlig, at venstre liberale tankegang er/var at de frie kræfter skulle klare opgaverne selv, men der har jeg måske taget grueligt fejl.

Det er da også glædeligt, at virksomheder som Arla nu lægger op til branchetilskud af deres fortjeneste/opsparede midler. Det er hjælp til selvhjælp.

Gennem min tid har jeg også set andre brancher ramt af etårige store prisfald, tænk blot på pelsdyravlerne og i en vis grad fiskerierhvervet. Så gå lidt tilbage i tiden og se hvordan de har måtte løse problemerne. Måtte du have behov for henvisninger, så send mig en mail.

Men du skal have store roser for, at sætte fokus på at der fremover kan ses frem til mere ekstreme klimaforandringer, men jeg tror ikke en lempelse af jordskatterne hjælper på dette, der skal helt andre tiltag til end lempelser.

Du efterlyser SF's bud på hvordan vi vil hjælpe landbruget, her er nogle af buddene:

Jeg skal dog indledningsvis oplyse, at SF mig bekendt ikke har været indkaldt til drøftelser omkring hjælp til tørkeramte landbrug. Men her er nogle bud:

Hvis staten skal give nogen form for støtte skal det ske som betingelser for at det gavner miljøet og der har SF flere forslag.

SF finder, at landbrugsstøtten skal udbetales til tiden.

SF ser gerne, at der etableres muligheder for en forsikringsordning for produktionstab

SF er ikke afvisende for ændringer af efterafgrøder, såsom kløvergræs i steder for andre " efterafgrøder "

SF afviser ikke en ændring af tinglysningsafgiften ved jordfordeling.

SF finder, at långivere generelt må se de omkostninger de tager for at yde de nødvendige kreditter, selvom landbruget gennem tiderne selv har været medvirkende til alt for høje jordpriser.

SF mener ikke, der skal ske en annullering af jordskatterne.

Mon vores dialog så ikke er ved at være udtømt.

Jordskatter. Svar til Christoffer Melson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce