Læserbrev: Det er dårlig stil at bruge ordet ghetto om folks bolig


Læserbrev: Det er dårlig stil at bruge ordet ghetto om folks bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: 7. februar blev der indgået aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om stramme, afbalancerede og realistiske regler for ægtefællesammenføring, hvor integrationen er i centrum

En del af aftalen er, at en række almene boligområder bliver underlagt særlige regler sådan at forstå, at bor man i disse områder, så kan man slet ikke komme i betragtning til at få en ægtefælle familiesammenført til Danmark. Det er tale om i alt 40 boligområder d.v.s., at der er tale om langt flere områder end dem, som står på regeringens liste over udsatte områder. De 40 områder er defineret sådan, at de mindst to år i træk opfylder mindst to af fire af de krav, som kendes fra regeringens definition af udsatte områder. Og de fire krav man fokuserer på er: Tilknytning til arbejdsmarkedet, kriminalitet, uddannelse og bruttoindkomst. I Vejle Kommune er følgende områder på regeringens liste: Finlandsparken, som udsat boligområde og Løget, ny. Aftalen har mødt kritik fra diverse organisationer, BL, Boligselskabernes Landsforening og søndag Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen.

Jeg også meget kritisk overfor den aftale, der er indgået, der bevirker, at AAB/Vejle Kommune har to områder på regeringens liste.

Når medier i forbindelse med omtalen af ovennævnte aftale taler om en "udvidet ghettoliste" skaber det forestillinger om en virkelighed, der ikke, nødvendigvis, stemmer overens med sandheden. Det er meget dårlig stil at bruge så negativt ladet ord som ghetto om folks bolig, en bolig som mange er glade for.

Vi taler om folks hjem. Så længe vi som samfund og ikke mindst medier taler om bestemte boligkvarterer i en sammenhæng, som både er nedladende og skaber afstand, risikerer vi at forstærke eller endda skabe problemer, som vi ellers forsøger at løse.

De to områder, Finlandsparken og Løget er to meget velfungerende boligområder. Der er flere årsager hertil: For det første et stort frivilligt engagement til gavn for områdernes beboere - for det andet, en boligsocial helhedsplan, der netop fokuserer på kravene som aftalen nævner - for det tredje, fysiske helhedsplaner og infrastrukturprojekter, der har højnet boligområdernes bygningsmæssige kvalitet.

Det eneste, der for alvor hjælper et udsat boligområde, er at styrke arbejdet med at sikre bedre skole- og uddannelsesresultater og samtidig, at kommunen tager alle midler i brug for at få beboerne ud på arbejdsmarkedet.

Hvad vi/AAB gøre? Kun én ting og det er kontakt til relevante folketingspolitikere for at påpege, at velfungerende boligområder er med i aftalen af 7. februar og derfor skal udelades.

Læserbrev: Det er dårlig stil at bruge ordet ghetto om folks bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce