Læserbrev: Man river da ikke kirker ned...


Læserbrev: Man river da ikke kirker ned...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Min søster og jeg er født og opvokset i Bredballe og døbt og konfirmeret i Bredballe Kirke. For godt fem år siden begravede vi min far fra Bredballe Kirke.Om et år skal min ældste datter konfirmeres i kirken, og i 2021 er det min yngste datters tur.

Når min mor engang tager afsked med dette liv, bliver det også fra Bredballe Kirke.

Hvis den da stadig står til den tid?

Min umiddelbare reaktion på menighedsrådets planer om at rive Bredballe Kirke ned til fordel for en ny og større, var vantro.

For man river da ikke kirker ned?

Kigger man i dokumenter over nedrevne kirker inden for de seneste 100 år, står kun to på listen: Mårup Kirke, der måtte rives ned på grund af dens udsatte beliggenhed ved den jyske vestkyst, og Bagsværd Kirke, der for tre år siden blev revet ned til højlydte lokale protester.

En undersøgelse om kirkelukninger og kulturarv foretaget på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, viser, at mens de fleste adspurgte i undersøgelsen godt nok placerer kirker på en femteplads over de mest betydningsfulde institutioner i lokalsamfundet, mener mindre end hver sjette af de adspurgte, at kirker bør rives ned.

Dette gælder i øvrigt uden at tage hensyn til, om kirkerne er fra før reformationen eller efter, som er skillelinjen mellem "absolut fredet" og "til diskussion".

Jovist er Bredballe Kirke ikke den største af sin slags, men det er jo også en landsbykirke.

Selv om Bredballe er udbygget, og meget rives ned til fordel for nyt og større, er kirken og børnehaven på Kirkebakken nogle af de få tilbageblevne bygninger fra det, Bredballe oprindeligt var - et lille fiskersamfund.

Jeg er ikke modstander af fremskridt og fornyelse, men vi skal omvendt ikke smide hele vores kulturarv og Bredballes oprindelige sjæl ud i bestræbelsen på nyt, moderne og større.

Der må kunne findes andre løsninger.

I øvrigt handler kirker og den kristne tro om værdier, der ikke kan vejes og måles.

Af samme årsag forundres jeg i debatten over at blive mødt med overbærende, nedladende kommentarer, når argumenterne for at bevare vores lokale kirke bliver følelsesladede.

Det bør netop, når det handler om kirke og tro, være lige så legitimt at argumentere med følelser og overbevisning som med tal og "logisk fornuft".

Læserbrev: Man river da ikke kirker ned...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce