Læserbrev: Posthusgrund-projektet er kun for tåber


Læserbrev: Posthusgrund-projektet er kun for tåber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: For en del år siden drønede dansk økonomi derud ad. Den store boble var en realitet. Der var nemlig ikke bund i den solo nolo, som er et hazard udtryk i kortspillet whist. Dengang så vi det ene vanvittige byggeprojekt efter det andet. Mange blev iværksat af mere eller mindre tvivlsomme "projektmagere". Og selv om det ikke lykkedes for Kurt Thorsen, skal han og Trads lige nævnes, Stein Bagger ligeså.

Oven på denne galeperiode måtte en række af vore finansieringsselskaber se sig tørret godt og grundigt af lykkeridderne. Flere af finansieringskilderne måtte enten dreje nøglen eller lade sig fusionere. Andre måtte renoveres af statskassen. Det var dengang.

Men nu popper virkelysten hos projektmagerne tilsyneladende op igen. Og inden vi skyder balloner ned, skal vi huske, at vort land ikke må gå i stå. Omvendt skal vi heller ikke have en urealistisk investeringsboble igen.

Projekt posthusgrunden er et godt eksempel på en kommende investeringsboble. For alt imens salget på nettet eksploderer og giver trange kår for de fysiske butikker, ja, så planlægger man et nyt, kæmpestort butikscenter på posthusgrunden. Hvor tåbelig kan man være.

Dertil kommer så, at Vejle i forvejen er trafikalt presset. Yderligere er det vel et faktum, at det store indkøbsområde ved Bilka, jysk, Harald Nyborg og Bauhaus med mange flere oven for bakkerne trækker forbrugerne til i et omfang, der kan give en gammel Vejle-dreng som mig åndenød.

For yderligere at sætte et stort spørgsmålstegn ud for Posthusgrund-projektet, bør det også nævnes, at Bryggen ligger lige overfor. Om Bryggen har været en ubetinget succes, vil jeg tillade mig at tvivle på. Men at Bryggen har givet trafikproblemer for Vejle, er vel en kendsgerning.

Sammenfattet synes jeg, at projektet på posthusgrunden ligner noget, som kun uerfarne, yngre iværksættere kan finde på at etablere sig i. Og med det endelige resultat, at de taber alle deres spareskillinger og mere til.

At der tilsyneladende hører etablering af et større Magasin til projektet, løfter ideen en smule. Men denne etablering/investering vil jeg se, før jeg tror.

Min anbefaling til hele projektet og dermed også til de politikere, der har vendt tommelfingeren opad til projektet: Drop det - for det er forhåbentlig vel ikke for sent?

Må det være mig tilladt at foreslå en eller anden form for renovering af posthusbygningen. Den kan passende blive indleveringssted til de mange pakker, som skal sendes fra fremsynede med internetbutikker i Vejle. For undskyld min metafor. "Men det er der, det sner."

Stifteren af internetbutikken Amazon.Com, Jeff Bezos er et godt eksempel på en mand, der er rigtig klog. Han er i dag verdens rigeste mand.

Læserbrev: Posthusgrund-projektet er kun for tåber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce