Ferie til gode? Her kan du stadig stå på ski

PR-foto

Ferie til gode? Her kan du stadig stå på ski

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark - Vent lidt med at bære vintertøjet op på loftet, hvis du stadig drømmer om at suse ned ad sneklædte bjergsider.

Selvom påskeliljerne pibler frem, og sommerferie-planlægningen trænger sig på, kan du sagtens nå at få sne under skiene, inden det nye ferieår starter til maj.

- De fleste skisportssteder lukker på den anden side af påske. Men hvis du søger mod et område, hvor der er en gletsjer, kan du stå på ski det meste af året. Du kan også tage til det nordlige Norge og mod polarcirklen i Sverige, hvor sæsonen begynder sent, fortæller Anders Olesen, sekretariatschef i Den Danske Skiskole.

Hvis du er mest stemt for de sydeuropæiske alper, er tommelfingerreglen, at du skal gå efter nordvendt terræn i en højde på mindst 2500 meter. Din bedste sneforsikring er at finde et område med en gletsjer, hvor den underliggende iskappe har akkumuleret mere sne, end der kan nå at afsmelte i de varme måneder.

I Østrig markedsfører flere steder sig med at have snegaranti 365 dage om året. Det drejer sig blandt andet om gletsjerne i Hintertux, Pitztal og Sölden i Tirol samt Kitzsteinhorn-gletsjeren ved Kaprun i Salzburgerland.

Bortset fra få uger er der også åbent næsten hele året i franske Tignes på grund af Grande Motte-gletscheren. I Frankrig er der desuden sen lukning midt i maj i Val Thorens på grund af den høje beliggenhed. Og i Zermatt i Schweiz kan du løbe på ski året rundt på gletsjeren.

Ski-ekspert og tv-vært Thomas Uhrskov ville ikke selv tøve med at tage til Tignes, Hintertux eller Sölden i de næste par måneder, fortæller han. Det kan endda ende med at være et prisbilligt alternativ eller supplement til vinterferien eller påskeugen.

- Du skal lige tjekke, hvornår stederne lukker ned. Men det er som regel ikke før inde i maj. Og i øjeblikket er flybilletter så billige, at du uden for sæsonen kan flyve til nærmeste større lufthavn for et par hundrede kroner. For eksempel kan du finde et billigt fly til Geneve og tage en bus til Val d'Isere og Tignes, siger han.

Mange rejsearrangører er desuden begyndt at sælge korte skiferier på tre eller fire dage, hvilket betyder, at man kan kan komme på skiferie for 3.000 til 4.000 kroner inklusiv halvpension og liftkort.

- Du kan virkelig score en god deal. Så kan det godt være, at du kun får halvt så mange dage på ski som i en almindelig ferieuge. Men vi er bedre til at få det maksimale ud af en kort ferie, som dermed føles længere, men uden at man når at blive træt i benene, siger han.

Som alternativ til de sydeuropæiske alper kan man vælge at tage til Norge eller Sverige.

Norske Stryn lever højt på Tystigbreen-gletsjeren og reklamerer med skiføre stort set året rundt med usædvanligt gode forhold fra maj til juli.

I Sverige skal man helt op til Riksgränsen ved polarcirklen, hvor to af lifterne frem til sidst i maj og sidst i juni udover dagtimerne har åbent fra klokken 22 til klokken 00.30 på grund af midnatssolen.

- Riksgränsen i Sverige har min store kærlighed. Naturmæssigt er det fuldstændigt vidunderligt, og så er der lyst døgnet rundt, når man kommer der i maj måned. Du kan flyve til Kiruna, hvorefter der er en smuk køretur på omkring 90 kilometer. Det ville være en super tur, hvis du lige har lidt restferie tilbage, siger Thomas Uhrskov.

Ferie til gode? Her kan du stadig stå på ski

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce