Steffen fra Gadbjerg bag Årets Spil 2014


Steffen fra Gadbjerg bag Årets Spil 2014

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gadbjerg - I den lille by Gadbjerg ved Vejle har 29-årige Steffen Kjærulff Fjord brugt mange aftentimer på at udvikle brætspillet Ludo Quiz, som netop er blevet kåret til "Årets spil for hele familien 2014" af boghandlerne i kæderne Bog & idé og Bøger & papir. 3888 spørgsmål, heraf halvdelen til børn og den anden halvdel til voksne, har han forfattet henover vinteren. "Det var utroligt lærerigt og min paratviden er blevet skærpet, men det var en smule hårdt at sidde aften efter aften når jeg kom hjem fra arbejde" udtaler den stolte spiludvikler og fortsætter "Følelsen af at have skabt noget er fantastisk, og at vinde en så prestigefyldt pris er virkeligt at skulderklap. Det fortæller mig at folk kan lide spillet, og det er det vigtigste for mig".

Enkeltheden er nøgleordet

Steffen Kjærulff Fjord har fra starten arbejdet ud fra helt klare parametre. Ludo Quiz skal være let at forstå og hurtigt at lære. "Det kan ødelægge ethvert selskab, hvis man skal bruge en halv time på at sætte sig ind i reglerne" udtaler Steffen. Et andet af de opstillede parametre var at sværhedsgraden i spørgsmålene skal variere. "Alle skal have en chance for at være med i Ludo Quiz, så der er derfor både spørgsmål om hverdagsting og tv-serier, men også de mere "tunge" litteratur- og sportsnørd-spørgsmål." siger Steffen, med et smil på læben.

Svært at ramme sværhedsdgraden

Det sværeste ved at lave spørgsmålene til Ludo Quiz har været at fastlægge sværhedsgraden på de knap 2000 børnespørgsmål. "Ludo Quiz er vejledt fra 10 år, men unge på 16 år får muligvis også børnespørgsmål. Der er stor forskel på hvad en 10-årig og en 16-årig ved - eller er der?" Spørger Steffen. "Den 10-årige ved måske mere om programmer på DR Ramasjang, som den 16-årige ikke kan svare på, og omvendt er der spørgsmål hvor den 16-årige er klogest". Udsalgsprisen var også et fokuspunkt for Steffen. "Det er vigtigt for mig, at de personer der køber Ludo Quiz får valuta for pengene. Det kan være dyrt at købe et brætspil i dag, derfor har Ludo Quiz en vejledende udsalgspris på kr. 299,95 hvor andre brætspil kan koste 500 kr. de dyrere spil har tilmed færre spørgsmål."

Et Quizspil baseret på Ludo

Deltagerne i Ludo Quiz skal rundt på en bane, som i Ludo. På spillepladen er både globus- og stjernefelter som det kendes fra almindeligt Ludo. Den store forskel er, at der på felterne på spillepladen er spørgsmålskategorier. Steffen forklarer: "Hver deltager har to brikker, til forskel fra almindeligt Ludo, hvor man har 4 brikker. Deltagerne har derfor mulighed for at påvirke hvilken kategori de ønsker spørgsmål i. Er man ikke stærk i eksempelvis musik-kategorien kan man blot flytte sin anden brik til en kategori, der passer bedre til vedkommendes paratviden."

Ikke altid den klogeste, der vinder Ludo Quiz

Da Ludo Quiz har elementer fra Ludo, er det ikke nødvendigvis den klogeste, der løber med sejren. "Vi har oplevet at deltagerne har rottet sig sammen mod spillets "Kloge-Åge" og har slået vedkommende tilbage til start. Det giver spillet et sjovt twist", fortæller Steffen.Ludo Quiz forhandles i Bog & idé, Bøger & papir, BOGhandleren, Legekæden og Arnold Busck.

Steffen fra Gadbjerg bag Årets Spil 2014

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce