Annonce
Vejle

Åbne vinduer lige ud til åen: Skarp kritik af sikkerhed i legeland

En række af vinduerne i Happie´s Legeland i Vejle ligger direkte ud til Vejle Å. I weekenden havde nogen åbnet vinduerne, og det fik en mor til at reagere. Foto: Mette Mørk
En bekymret mor delte sin oplevelse i Happie's Legeland på Facebook, og det fik mange andre til tasterne.

Vejle: I weekenden var Lea Klarlund med sine to små drenge i Happie's Legeland på Enghavevej.

Det var en lummer dag udenfor, og derfor var det også varmt indendøre i legelandet, der er en del af bowlingcentret Bowl'n'Fun.

Derfor var der blevet åbnet vinduer i legelandet - for at lukke lidt frisk luft ind.

- Til min store forskrækkelse opdagede jeg, at vinduerne allesammen vender direkte ud over Omløbsåen, og der er ikke truffet nogen sikkerhedsforanstaltninger for at undgå ulykker, fortæller Lea Klarlund og fortsætter:

- Faktisk ligner åbningsmekanismen, som sidder i vindueskarmen, rigtig meget åbningsmekanisken på en madkasse. Noget, som selv mit vuggestuebarn kan åbne, og i dette tilfælde nå.

Hun beskriver, at de lavthængende vinduer var meget nemme for selv små børn at kravle op i - og dermed var der også risiko for, at børnene kunne falde ud ad vinduet og ned i åen, påpeger hun.

Annonce

Til min store forskrækkelse opdagede jeg, at vinduerne allesammen vender direkte ud over Vejle Å.

Lea Klarlund, gæst i Happie's Legeland, mor

Nu kan vinduerne ikke åbnes

Lea Klarlund rettede henvendelse til personalet, som hun ikke oplevede som lydhøre, og da hun kom hjem, skrev hun en advarsel på Facebook.

- Jeg er virkelig bekymret for, at der skal ske en ulykke på stedet, forklarer hun.

Det var blandt andet den daglige leder i Happie's Legland og Bowl'n'Fun, Johnny Kristensen, som den bekymrede mor talte med.

Han fortæller, at han nu har sat en skrue i vinduerne, som gør, at de ikke længere kan åbnes overhovedet. Samtidig gør han opmærksom på, at han ikke tidligere har oplevet et lignende problem.

- Det er specielle vinduer, hvor der sidder en sikkerhedshasp i siden, som børn ikke kan komme til at trykke på. Hvis man vil åbne vinduet helt op, kræver det kendskab til vinduet. Og i de syv år jeg har været her, er der ikke tidligere nogen, der har fundet den hasp og lukket vinduet helt op, siger Johnny Kristensen.

Han ærgrer sig over, at den bekymrede mor ikke ville gå med ham ned til vinduerne, så han kunne vise hende sikkerhedshaspen.

Træls situation

Uanset hvad, så var der lørdag nogen, der havde åbnet mindst ét vindue ud til åen helt op på vid gab.

Johnny Kristensen ved ikke, hvem der gjorde det. Ud over, at det kun kan have været en voksen. Han erkender, at det var varmt, og centrets ventilationssystem havde svært ved at følge med.

Men at episoden skulle få så mange til tasterne på Facebook, synes han, er træls.

- Det er synd, at folk ikke kan være lidt mere positive i stedet, siger han.

Lea Klarlund understreger, at hendes søn på tre et halvt år sagtens kunne åbne vinduet uden en voksens hjælp. Samtidig påpeger hun, at der ikke står nogen steder, at vinduerne ikke må åbnes.

Desuden forklarer hun i sit opslag på Facebook, der er blevet kommenteret 239 gange og delt 37 gange, at det for hende handler om, at hun som mor har en forventning om, at sikkerheden i et legeland skal være i orden.

- At 20 sekunders uopmærksomhed kan betyde døden for mit barn, er ikke sikkert nok, siger Lea Klarlund.

Weekendens episode har fået daglig leder i Bowl'n'Fun, Johnny Kristensen, til at sætte en skrue i åbningshaspen, så vinduerne ikke længere kan åbnes. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny forretning: Et klip med gyldne fingre

Annonce