Annonce
forside

Ågade fik vand, da strømmen til slusen gik

Det er ikke første gang, strømmen er gået til pumperne ved slusen. Det skete også under et kraftigt regnvejr i september 2017. Arkivfoto

Højvandsvagterne fik sved på panden, da strømmen til slusesystemet pludselig gik lørdag eftermiddag.

Vejle: Lige nu er der rimelig ro på, men for halvanden time siden havde jeg lige sved på panden.

Det erkender højvandsvagt Laila Thomsen, som har overblikket over situationen i og omkring Vejle i forbindelse med den meget regn, der er faldet de seneste døgns tid.

Hun fortæller lørdag eftermiddag ved 15-tiden, at slusen, der hjælper med at regulere vandstanden i å-systemerne i byen, kort efter middagstid pludselig, men heldigvis kortvarigt mistede strømforbindelsen.

- Der skete derfor heftig en stigning i Omløbsåen ved Ågade, fortæller Laila Thomsen.

Beboerne i området fik inden for få minutter tilsendt en sms, hvor der stod, at de skulle være opmærksomme på situationen og eventuelt flytte deres biler og lignede fra området.

- Da vandet løb over, fortsatte det ind i en have ved Frejasgade og ud i regnvandsristene, inden vi fik startet pumperne igen, fortæller højvandsvagten.

Sand ved Spinderihallerne

Der blev på grund af udfaldet hurtigt placeret en container fyldt med sandsække ved Spinderihallerne, som beboerne i området har kunnet forsyne sig ved, hvis det var nødvendigt.

- Vi reagerede så hurtigt som muligt, så folk kunne komme og hente sand. Nu får containeren lov til at blive stående resten af weekenden.

Dog har Laila Thomsen ikke modtaget henvendelser fra borgere, der skulle været blevet ramt af vandskader.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce