Annonce
Vejle

Årets ret med Gris i Go' morgen Danmark: Vejle-mesterkok serverer familievenlig kotelet

Køkkenchefen på Restaurant Lyst i Vejle, Daniel Mcburnie, serverer fredag en mere familievenlig udgave af sin vinderret i Landbrug & Fødevarers konkurrence "Årets ret med Gris 2020". Foto: Rasmus Palsgård
Videren af Årets Ret med Gris 2020, Daniel Mcburnie, køkkenchef på Restaurant Lyst, serverer en familievenlig udgave af sin vinderret i "Go' morgen Danmark" fredag.
Annonce

Vejle: Mandag vandt køkkenchefen på Restaurant Lyst i Vejle, Daniel Mcburnie, Landbrug & Fødevarers konkurrence "Årets ret med Gris 2020". Konkurrencen fandt i år sted for ottende gang og virtuelt på grund af covid-19, og  Daniel Mcburnie vandt her foran kokkekolleger fra andre prominente restauranter.

Selvom feltet i år var stærkt, gjorde Daniel Mcburnies vinderret sig alligevel særligt bemærket hos den imponerede jury.

De beskriver retten, som var sat sammen af krogmodnet filet skårede til store, tykke koteletter samt to sideserveringer, som "en stor smagsoplevelse".

Annonce

Vejle-kok i Go' morgen Danmark

Derfor var Helle Brønnum Carlsen, repræsentant fra juryen, heller ikke i tvivl om, at Lyst var den helt rette vinder af prisen "Årets ret med Gris".

- Prisen gik til Restaurant Lyst, fordi denne ret kombinerede grisens bedste sider på en særligt velsmagende måde med sprødt og umami i det lille kulgrillede stykke bryst og den mest velstegte skive af en kotelet, der viser, hvor saftig - næsten frisk - og velsmagende gris kan smage, når den håndteres knivskarpt.

- Kompositionen satte grisen i dens rette element med majs og trompetsvampe, så man næsten kunne følge den med trynen i jorden - det hele super velafbalanceret og med "brug det hele"-tanken i den lille briochebolle, hvor grisefedtet blev brugt i stedet for smør.

- Tre små tilberedninger, der matchede hinanden til én ret, der står frem i ét hele som en stor smagsoplevelse, sagde Helle Brønnum Carlsen, jurymedlem og White Guide-anmelder.

Fredag morgen vil man så kunne opleve Vejle-kokken i Go' morgen Danmark, hvor han har lovet at lave en mere familievenlig udgave til dem af os, der ikke deler køkkenchefens talent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce