Annonce
Erhverv

Årets rummelige virksomhed er kåret - har ansatte fra 21 nationer

Zacharias Zotos og Holger Nørgaard modtog prisen som "Årets rummelige virksomhed" på vegne af deres arbejdsplads, Salling Group Terminal Vejle. Foto: Mette Mørk

Salling Group Terminal Vejle vandt tirsdag aften titlen som "Årets rummelige virksomhed" i Vejle Kommune.

Vejle: Der bliver talt mere engelsk end dansk blandt de 160 ansatte på Salling Group Terminal Vejle, der tirsdag aften vandt Vejle Kommunes pris som "Årets rummelige virksomhed".

At det ikke er dansk, der er hovedsproget på virksomheden, der håndterer kølevarer til Bilka, Salling og Føtex, er der en helt naturlig forklaring på.

- Vi har 21 forskellige nationaliteter blandt vore ansatte, så hvis vi skal kunne forstå hinanden og medarbejderne skal kunne forstå de ordrer, der kommer ind, så er vi nødt til at have et fælles sprog, og det er engelsk, fortæller afdelingschef Holger Nørgaard, som modtog rummelighedsprisen på virksomhedens vegne sammen med Zacharias Zotos, der stammer fra Grækenland.

Salling Group Terminal Vejle vandt titlen blandt et felt på 42 lokale virksomheder. Virksomhederne var indstillet til prisen, der gives til "en virksomhed i Vejle Kommune, der har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats i forhold til at vise social rummelighed", som det hedder i motiveringen til prisen, der blev uddelt for ottende år i træk.

Annonce

Fem virksomheder dystede om titlen

Fem virksomheder var indstillet til prisen som "Årets rummelige virksomhed" i Vejle Kommune.Udover vinderen, Salling Group Terminal Vejle, var det Bo-To Ejendomsselskab Aps, Lumiere Stretch Ceiling Denmark A/S, Din Madpartner og Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Det er Vejle Byråds arbejdsmarkedsudvalg, der står for prisen, som i år blev uddelt for ottende gang.

De fem finalister er blevet udvalgt blandt et felt af 42 lokale virksomheder, som alle har kunnet indstille.

Zacharias Zotos og Holger Nørgaard repræsenterer to af i alt 21 forskellige nationaliteter, som har deres arbejdsdag på "Årets rummelige virksomhede". Foto: Mette Mørk

- Vigtig spiller

I sin tale til vinder-virksomheden pegede formanden for arbejdsmarkedsudvalget, Anja Daugaard (LA), på virksomhedens arbejde med integration som en vigtig faktor for, hvorfor den vandt titlen og den medfølgende kontante præmie på 15.000 kroner.

- Terminal Vejle er en vigtig spiller i forhold til at få integrationsborgere integreret på det danske arbejdsmarked. Virksomheden har en rigtig god måde at få forklaret opgaven til borgeren, og mange praktikanter er efterfølgende fortsat i ordinære ansættelser. Derudover har arbejdet med rummelighed været med til at udvikle mange af virksomhedens allerede ansatte medarbejdere, som har fået ansvaret for praktikanter, lød det fra Anja Daugaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce