Annonce
Jelling

Årets skiferie er gået til Jelling: 'Er der nogen, der ved, hvor slalombakken er?'

Langrendsruten på 10 kilometer ved golfbanen i Jelling har været flittigt brugt den seneste uge. Foto: Karl Kristian Terkelsen
Skiløbere er kommet langvejs fra for at prøve kræfter med Jellings snebelagte bakker.
Annonce

Jelling: Når folk udefra besøger Jelling, er det oftest for at udforske Unesco-monumenterne, deltage i musikfestivalen eller for at vandre på Grejsdalstien eller Hærvejen.

Men i disse uger, hvor snelaget er tykt nok til skisport på golfbanens kuperede terræn, har mange skiturister også besøgt lokalområdet - særligt også fordi de på grund af corona ikke kan komme på den sædvanlige skiferie i år.


En familie fra Silkeborg havde simpelthen valgt at holde vinterferie i Jelling for at stå på ski.

Karl Kristian Terkelsen, OK Gorm


Hos orienteringsklubben OK Gorm, der også har en skiafdeling, beretter pr-ansvarlig Karl Kristian Terkelsen om stor aktivitet i Jellings skisportscenter.

- Jelling har her hen over weekenden været stedet for folk, der gerne vil stå på ski. Mange lokale kunne man møde, men også utrolig mange kom langvejs fra: Skanderborg, Viborg, Silkeborg, Herning, Esbjerg, Fredericia og så videre, fortæller Karl Kristian Terkelsen.

Vidste du, at ...

... der i lokalplanen for Jelling Golfklubs arealer er skrevet ind, at golfbanen skal benyttes til ski- og kælkeaktiviteter, når der er sne nok?

Således står der, at Skiklubben Gorm "har en aftale med Jelling Golfklub, der giver lov til at lave langrendsløjpe på dele af golfbanen."

Ligeledes er det beskrevet, at "arealerne omkring hul 6 og 7 kan benyttes til vinteraktiviteter (kælkebakke o.lign.)."

- En fornøjelse har det været her i weekenden at se den store aktivitet, der var overalt. Skiløbere, børn og voksne med kælk og mange, der bare var ude at vandre i området for at nyde weekendens helt fantastiske vejr og den smukke natur i Jelling Skov med bakkerne ned mod Grejs Å. Nogle havde deres kaffe eller kakaokurv med og nød solen i sneen, fortsætter han.

Annonce

Familie på skiferie

Alle, som han har mødt, har været tilfredse med forholdene, som blandt andet byder på 10 kilometers opkørt langrendsløjpe.

- Jeg spurgte flere af dem, jeg mødte, hvor de kom fra. En familie fra Silkeborg havde simpelthen valgt at holde vinterferie i Jelling for at stå på ski. De havde indlogeret sig på bed and breakfast på Højgaardsvej. "Jamen, er det ikke fantastisk: Jelling som vintersportsdestination!"De kunne i øvrigt fortælle, at de havde mødt nogen med slalomski, som var på vej ned mod skoven efter at være ankommet med tog. De havde spurgt, om de vidste, hvor slalombakken var, beretter Karl Kristian Terkelsen.

I sidste uge besøgte vi golfbanens hul 16, der også kan bruges som slalombakke, når der falder sne nok. Arkivfoto: Mette Mørk

Den såkaldte slalombakke er den lange bakke, der strækker sig fra hul 16 på golfbanen og ned ad bakken til udslagsstedet helt nede ved Grejs Å.

- Liften mangler dog, så efter en lang nedkørsel måtte slalomløberne tage skiene på nakken og gå den lange vej op ad bakken for at kunne tage en ny tur ned.

Annonce

Sidste chance

At der er så fine forhold for vinteraktiviteter - når sneen og vinteren endelig kommer - skyldes dels det afvekslende terræn syd for Jelling, men også at golfbanen slynger sig rundt i området både nord og syd for skoven.

Derudover har OK Gorm en aftale med golfklubben om at måtte køre spor op, når forholdende er til det.

- Derfor stor tak til golfklubben, men også tak til OK Gorm skiklubs ”sporhold”, Ib Jensen og Bent Nielsen, som har kørt de mange fine spor op, lyder det fra Karl Kristian Terkelsen.

Langrendssporene er lavet af OK Gorms skiafdeling, der for år tilbage fik sponsoreret en snescooter til formålet. Foto: Karl Kristian Terkelsen

OK Gorm fik ved sponsorers hjælp en spritny Yamaha snescooter i december 2014, så der kunne køres løjper op for langrendsentusiaster.

- Den har indtil for en uge siden stået tørt, lunt og urørt inden døre og kedet sig. Men så kom sneen og frosten, og vi har i denne weekend haft et fantastisk vejr, og snescooteren har ikke kedet sig, fortæller Karl Kristian Terkelsen.

Har du ikke endnu oplevet Jellings skisportssted, er det ved at være sidste chance i denne omgang. Ifølge vejrudsigten skal der nemlig være plusgrader resten af ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce