Annonce
Kultur

Årets Spotlight bliver den sidste efterårs-festival

Spotlight holdes i år fra 16. til 20. september i Give, Børkop, Jelling, Egtved og Vejle. PR-foto
Siden midt august har børn og unge i Vejle Kommune prøvet kræfter billedkunst og drama til vlogs og genanvendelse af plastik. Det hele kulminerer ved Spotlight-festivalen i næste uge - men det er sidste gang, der holdes Spotlight om efteråret.

Vejle: I en måned har børn og unge i Vejle Kommune arbejdet med kreative læringsforløb sammen med professionelle kunstnere og ildsjæle.

Og fra på mandag, 16. september, og frem til fredag 20. september kulminerer forløbene, når der holdes Spotlight-festival.

- Kreativitet er mere end bare fingermaling og dans. Kreativitet er også evnen til at stille de kritiske spørgsmål og udfordre det gængse, siger Louise Kastrup Lindgaard, som er projektkoordinator på Spotlight.

Spotlight-festivalen finder sted i Give, Børkop, Jelling, Egtved og Vejle, og slutter på Vejle Bibliotek 20. september - og alle er velkomne.

Annonce

Nye toner

Spotlight har eksisteret i 12 år. Men i år bliver sidste gang, at børnene oplever Spotlight i sin nuværende form.

Der er nemlig brug for, at kreativiteten bliver foldet ud over et helt skoleår frem for at være et fokus i en koncentreret periode.

- Fremtidens udfordringer kræver, at vi skaber unge mennesker, som har fantasi til at tænke anderledes og ud af boksen. Derfor er vi nødt til at få kreativiteten forankret i børnenes hverdag på en helt anden måde, end vi har set hidtil, siger Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for Vejle Byråds kultur- og idrætsudvalg.

Fremover vil Spotlight-festivalen derfor finde sted i foråret som afslutning på, at børnene har arbejdet med kreative læringsforløb over et helt skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce