Annonce
Hedensted

Æbler, gulerødder og ingen panik: Sådan hjælper du med at fange en kænguru

En kænguru er meget svær at fange, men derfor kan du stadig gøre dit, hvis den dukker op i haven derhjemme. Foto: Karsten Knudsen
Hvis du gerne vil hjælpe med at få kænguruen "Hoppy" eller andre undslupne kænguruer tilbage i trygge rammer, er her en guide til, hvad der er bedst at gøre.

Løsning: Kænguruer er ganske ufarlige, men det betyder ikke, at de holder sig fra at være drilske, når de skal fanges. Det samme gælder Løsnings Hoppy.

Lasse Stærdal Simonsen, der er biolog hos Naturformidlingen, konsulent i flere zoologiske haver og selv ejer to kænguruer, giver her sine råd til kængurujagt. Altså, hvordan du bedst gebærder dig, hvis du opdager en kænguru i din have.

1 Gå ikke i panik

Først og fremmest skal du ikke panikke, hvis Hoppy eller andre kænguruer kigger forbi din have. De er nemme at genkende, og de holder sig generelt på afstand af mennesker.

- Kænguruer er ikke farlige. Det vildeste, der kan ske, er nok, at den hopper ind i dig for at komme væk, hvis du trænger den op i en krog, fortæller Lasse Simonsen.

2 Indhegn kænguruen

En kænguru hopper ikke bare over ting, hvis den ikke er på flugt. Afluk derfor din have med nogle høje, store genstande, så den bliver i indhegningen.

- Du kan eventuelt holde den i haven ved at lægge gulerødder og æbler ud til den. Og derefter skal man bare holde øje med den, lyder Lasse Simonsens råd.

Har du ikke en mulighed for at indhegne den roligt og med god plads, skal du slet ikke prøve på at fange den. Det gør den videre proces for besværlig, hvis den ikke er indhegnet.

3 Undgå at skræmme kænguruen

Prøv ikke på at fange den selv. Den er som sagt ikke farlig og ej heller hunderæd for mennesker, men bliver den forsøgt fanget eller trængt op i en krog, flygter den meget let og hurtigt. Og så er din indhegning spildt arbejde.

- Du kan oftest godt vurdere, om den ser presset ud. Hvis den spiser, er den ikke skræmt, men kigger den meget efter dig og står oprejst, skal du bare gå lidt væk fra den, så den kan slappe af.

Så slå koldt vand i blodet.

4 Ring til politiet eller en dyrlæge

Når du har indhegnet kænguruen, er det bedst at vente på professionel hjælp. Ring eventuelt til politiet og hør, om de kan gøre noget eller finde en dyrlæge.

- Den eneste nemme måde at fange en kænguru på er med bedøvelsespil. Alt andet er den for drilsk til, så der skal uanset hvad bruges en dyrlæge, fastslår Lasse Simonsen, der selv har mistet en kænguru, som stak af.

Ringer du direkte til dyrlægen, risikerer du selv at stå med dyrlægeregningen, hvis der ingen ejer til dyret er. Sydøstjyllands Politi har dog tilbudt at betale midlertidigt for Hoppys bedøvelse, ligesom Lasse Simonsen har tilbudt at tage den til sig, indtil de finder ejeren.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Alarm 112

Nedrevet køreledning: Togtrafikken er gået i stå mellem Jylland og Fyn

Alarm 112

Slam! sagde det: Lastvognen var for høj til broen: Lyskryds sat ud af kraft

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Hedensted

Venstres formand besøger Juelsminde: Det skal handle om højvandssikring

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Annonce