Annonce
Egtved

Ægtepar har satset på dansk kød gennem to årtier

Bettina og Aksel Grosen glæder sig til at kunne fejre Egtved Slagtehus' 20 års jubilæum 26. april. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Aksel og Bettina Grosen var i 1999 to unge mennesker i 20’erne med masser af forventninger, da de åbnede Egtved Slagtehus. I dag 20 år senere kan de fejre en succes, der ikke er til at tage fejl af.

Egtved: Fredag 26. april byder parret Aksel og Bettina Grosen indenfor til åbent hus, når de fejrer, at Egtved Slagtehus har eksisteret i 20 år.

På dagen åbner de i bogstaveligste forstand huset op, og her får alle interesserede mulighed for at komme ind bag kulisserne og se, hvor alt det levende kommer ind for i sidste ende at blive til pølser, stege, fars og mere til; altså selve slagteriet, dog uden medarbejdere denne dag. De holder nemlig fr, så de kan fejre jubilæet med alle, der kommer.

Og fejring bliver der en del af på dagen, hvor der blandt andet i et opstillet telt bydes på lækre sager til mave og gane, krydret med gode tilbud i butikken.

Annonce

Men tingene kommer jo ikke af sig selv. Man skal hele tiden sørge for at udvikle sig og følge med.

Bettina Grosen, medejer af Egtved Slagtehus

Som tiden går… bliver der udviklet

- Ja, det er godt nok utroligt, som tiden går stærkt. Allerede 20 års jubilæum… konstaterer Bettina Grosen med et eftertænksomt blik, og siger i samme åndedrag;

- Men tingene kommer jo ikke af sig selv. Man skal hele tiden sørge for at udvikle sig og følge med.

Og det er netop, hvad Aksel og Bettina Grosen sammen med deres ansatte har kæmpet for at gøre i alle årene. De er blandt andet kendt for udelukkende at gøre brug dansk kød, og de bestræber sig på at gøre brug af så mange lokale leverandører som muligt, plus at dyrevelfærd er noget, de altid har været opmærksomme på.

Som et af de seneste skud på stammen af videreudvikling er deres relativt nye pølsemageri, som blev etableret i 2018. Her har de ansat pølsemager Lars Theilgaard, der sammen med Aksel Grosen udvikler og producerer et stort udvalg af velsmagende pølser.

Og her er det næste skridt på vejen at blive godkendt til at kunne forarbejde kød økologisk. Det er dog en længere og rimelig omfattende proces, man skal igennem, inden man kan få en økologisk godkendelse. Men Aksel og Bettina Grosen venter tålmodigt.

Butikken fået nyt liv

I forbindelse med slagtehuset på Brudesøvej 1 ligger også butikken, hvilket den har gjort i alle årene. I den senere tid har den fået større og større betydning for Egtved Slagtehus, den er blevet større og mere optimeret.

- Vi har sat meget mere fokus på vores butik, hvor udvalget af varer er blevet større, og så synes vi, det er en kæmpe fordel, at kunderne hos os kan købe kød til meget rimelige priser. Her springer man jo alle de fordyrende led over, når man køber direkte fra egen produktion, forklarer Aksel Grosen.

Egtved Slagtehus har også fået indrettet et køkken, hvorfra de kan tilbyde tapasretter og meget andet godt ud af huset til hele oplandet.

I 2018 blev Egtved Slagtehus en afdeling rigere, nemlig med et pølsemageri. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

Mange år frem endnu

Indenfor det seneste årti især, har mange slagterbutikker måtte dreje nøglen om, hvilket blandt andet vidner om, at det ikke altid er nemt at drive den slags geschæft.

Og de hårde tider har de da også oplevet hos Egtved Slagtehus. Men nu har de holdt ved i 20 år - blandt andet med nøgleord som "udvikling" og "dansk kød", og det stadig ret unge slagterpar har da også et håb om, at de kan få lov til at blive ved med at gøre det, de gør i mange år frem endnu.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce