Annonce
Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Alt blev nøjsomt gennemgået, da Carsten og og Trine Pedersen fra Urlev fredag formiddag kunne kalde sig de første beboere i 50 nybyggede lejligheder på Drejergårdshaven i Hedensted. Foto: Morten Pape
Mindre end et år efter første spadestik stod en lille håndfuld af 50 kommende lejligheder på Drejergårdshaven i Hedensted fredag klar til indflytning. Æren tilfaldt Trine og Carsten Pedersen fra Urlev, der var lutter smil over at kunne bytte den gamle bungalow ud.

Hedensted: Der var både en velkomstflaske rødvin og det obligatoriske sæt nøgler til ægteparret Trine og Carsten Pedersen, da de fredag kl. 9 som de første kunne flytte ind i Drejergårdshaven i Hedensted.

I nummer 25 var der allerede i hovedet blevet indrettet og genindrettet utallige gange for at lure den perfekte placering af spisebord og sofaarrangement. Og efter en lettere stressende ventetid blev det nu endelig muligt at føre tankerne til livs.

Det skete efter en gennemgang med udlejer af alt fra teknikskab til gulvvarme.

Annonce

- Der er solceller på taget, men strømmen lagrer ikke, så i modsætning til, hvad man plejer at sige, skal I huske at sætte gang i tøjvask og opvaskemaskine midt på dagen, forklarede Christian Skifter fra GS Boligudlejning.

Et hurtigt blik rundt om lejligheden afslørede, at der var blevet tyvstartet en smule. I hvert fald var havemøblerne allerede stillet om på forterrassen. Planerne for bagterrassen ligger ligeledes fast, lod Trine Pedersen det forstå.

- Vi vil gerne have lagt nogle ekstra fliser end de tre rækker, så der er bedre plads til en hyggekrog. Kan vi bare købe dem af dig og så selv få det lagt, spurgte hun eksempelvis under gennemgangen.

Faldt for beliggenheden

Valget på lejlighed faldt for nogle måneder siden, hvor et hussalg i Urlev pludselig skabte travlhed i planlægningen af resten af livet for parret på henholdsvis 62 og 73 år.

Blot fire dage skulle der nemlig gå, inden deres gamle bungalow havde tiltrukket en køber til prisen, og så satte stressen straks ind.

Christian Skifter fra GS Boligudlejning bød velkommen ind. Interessen for boligerne har overgået alle forventninger, og ægteparret Trine og Carsten Pedersen var da også ganske tilfredse med deres nye lejlighed. Foto: Morten Pape

Vi kommer fra en gennemrenoveret bungalow, men det er stadig gammelt, så når man skulle slå et søm i væggen, var der puds over det hele. Det bliver rart at slippe for.

Carsten Pedersen

- Der var godt nok panik på. Lejlighederne står jo ikke ligefrem i kø herude, så vi vidste, at det kunne blive et problem, sagde Trine Pedersen.

I deres søgen var de forbi muligheder i blandt andet Stouby, uden det dog rigtig faldt i parrets smag. Gode råd blev dyrere og dyrere - men det ændrede sig straks, muligheden på Drejergårdshaven bød sig til.

- Man kan sige, at dåbsattesten nok blev udslagsgivende for vores valg, for der var behov for et sted, hvor vi skulle bæres fra. Her bor vi centralt i forhold både til vores børn og børnebørn, og ud over det kan vi cykle til alt, vi har brug for. Så selvom det er sjovt for første gang at skulle bo i noget helt nyt, var det mest af alt beliggenheden, vi faldt for, sagde Carsten Pedersen.

Annonce

Grønne huller

Deres bolig er en moderne fireværelses lejlighed på 109 kvm. For prisen på ca. 10.000 kr. om måneden får de blandt en tilhørende carport og direkte udsigt til en mindre flugtplantage.

Endnu mangler der fortsat at blive lavet det afsluttende havearbejde såsom plantning af hæk og såning af græsplæne, men derfor skorter det alligevel ikke på de grønne åndehuller.

Det er ikke til at se, der for et lille års tid siden blot lå en brakmark på arealet ved Overholmvejs viadukt. Foto: Morten Pape

Eksempelvis er der etableret en sø blandt dobbelthusene, mens et tyrkisk ægtepar også har fået lov til at holde en mindre urtehave, som de hyggede sig med på på grunden, allerede inden byggeriet blev igangsat april sidste år.

- Det var den her (nummer 25, red.), vi ville have, for vi ligger på enden af vejen, hvor der kun er kig til det grønne. Og så er der en bonus i den ekstra plads til to biler, når man har gæster, sagde Trine Pedersen.

I alt tre par flyttede ind i området i løbet af fredagen, derunder familien Pedersens nye naboer. Løbende kommer flere til i takt med, at flere lejligheder står klar. Først mod slutningen af året har den sidste familie fået deres nøgler.

Største minus ved familien Pedersens nye lejlighed er velsagtens den direkte udsigt til den trafikerede Overholmvej. Med årene forventes en ny omfartsvej dog at flytte den værste bilstøj. Foto: Morten Pape
Der blev flaget fredag formiddag, da de første første familier efter et lille års byggeperiode kunne flytte ind i Drejergårdshaven. Foto: Morten Pape
På sigt får 50 familier nøglerne til deres lejlighed på Drejergårdshaven. De sidste flytter dog første ind mod slutningen af året. Foto: Morten Pape
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce