Annonce
Erhverv

Ægtepars opfindelse er ude i 17 lande: Basen er i Klakring med to ansatte

Anders Hansen og Toni Marquard levede i mange år med demens i familien. Deres hensigt har været at lave et produkt, der giver demente glæde og ro, men ikke tager sig ud for at være et dyr eller andet, det ikke er. Foto: Michael Svenningsen
Anders Hansen og Toni Marquard lancerede for to år siden en sansepude til mennesker med demens. Siden er den kommet ud i verden og har skabt arbejde lokalt.
Annonce

Klakring: På Klakring Stationsvej 20, lige inden svinget til Savværksvej, var der i gamle dage slagter.

I dag er ejendommen base for Anders Hansens og Toni Marquards firma inmutouch.com ApS, der baseres på salg af sansepuden inmuRELAX.

Den vibrerende og musikspillende tingest blev lanceret som et stimulerende produkt til mennesker med demens for to år siden. I dag fylder det stadig ægteparrets dag ud.

På Klakring Stationsvej 20 har de fået selskab af to ansatte, Vilma Jazdauskiené og Helle Juhl Pedersen, der klarer praktiske ting som at samle produktet og sende det ud til køberne.

- Vi havde kun lavet nogle få inmu’er i 2017. Nu kører vi en rigtig drift. Vi samler dem her i huset, men delene bliver lavet rundt om i verden, fortæller Anders Hansen, da avisen er på besøg.

Længere oppe ad vejen har de elektronikingeniøren Jens Madsen, som var fastansat i udviklingsfasen.

Og på Savværksvej har de deres leverandør af plastickomponenter.

- Plastic er det eneste, vi får lavet i Danmark - henne på SP (Moulding, produktionsvirksomhed i Klakring, red.). Det er lidt sjovt at gå op og hente det, når vi ellers får pakker fra hele verden, siger Anders Hansen.

Der er nye udfordringer hver dag, og det er positivt ment. Vi udvikler hele tiden og finder ud af, hvordan vi kan gøre ting bedre. Der er ikke mange dage, der er ens.

Toni Marquard

Annonce

Er kommet ud i verden

Den 52-årige it-ingeniør har selv været rundt på kloden for at promovere sansepuden. Det store udland har taget godt imod den.

Professionelle distributører i 17 lande, fra Island til New Zealand, sælger inmu'en, og rundt omkring på messer har Anders Hansen og Toni Marquard haft nok at se til.

- Jeg har lige været på Europas største inden for velfærdsteknologi. Det var i Düsseldorf. Der var sort af mennesker og en kæmpe interesse for den. Sådan har det været fra dag et, siger Anders Hansen.

- Folk bliver overraskede over, at den sætter rigtig mange sanser i gang på en gang. At man kan høre den, mærke den og føle sig selv med den, siger Toni Marquard.

Der har været mere end blot interesse. Nogle få tusinde eksemplarer er solgt indtil videre, fortæller parret.

- Det vokser stille og roligt med god energi og organisk vækst. Ikke tjubang, siger Anders Hansen.

Annonce

Er med i tandlægestolen

Parret benytter sig af ambassadører, heriblandt lokale Niels Laurids Nielsen, der hjælper med at introducere inmu'en rundt om i landets kommuner.

Opfindelsen benyttes ikke kun på plejehjem.

Psykiatriske hospitaler, specialinstitutioner for mennesker med kognitive og fysiske handicaps, børnehaver, skoler, høreklinikker og tandlæger bruger den også.

- Flere tandlæger har set ideen i at bruge inmu’en til patienter, som skal finde ro. Vi havde tænkt, at den kunne bruges til mange ting, men ikke tandpleje, siger Anders Hansen, der er blevet endnu mere forundret over, at også døv-blinde oplever den som stimulerende.

inmutouch.com ApS

  • Ægteparret Toni Marquard og Anders Hansen, der bor i Klakring, stiftede firmaet i 2015.
  • Anders Hansen er it-ingeniør og har tidligere drevet softwarefirmaet DiviTech, som i 2008 blev opkøbt af den amerikanske it-koncern Cisco Systems.
  • Inmu er et sammentræk af Interactive Music. Produkterne indeholder patenteret sensorteknologi og kunstig intelligens, der omdanner bevægelser og berøring til musik.
  • Komponist Asger Steenholdt, kendt fra Big Fat Snake, har skabt musikken i samarbejde med ægteparret.
  • Tekstildesigner Emilie Wiehe har bidraget med produktdesign. Inmu’en vandt en pris ved Danish Design Award 2018 i kategorien Healthy Life.
Annonce

Har fået en søster

Sansepuden har fået en livlig søster med navnet inmuDANCE.

Den har samme form, men en anden farve og spiller musik, som giver en fornemmelse af at være til fest på en strand under varmere himmelstrøg.

- Hvor nogle mennesker er oppe at køre og kan falde ned med inmuRELAX, er andre nærmest apatiske og har brug for noget med bevægelse, så vi har puttet bossanova ind i den her, siger Anders Hansen.

- Hvis man er lammet og skal lave øvelser hver dag, kan det være svært at komme i gang. Kroppen skal vækkes, og man kan bruge den til at komme i gang, siger Toni Marquard.

På Klakring Stationsvej i nabohuset til Anders Hansens og Toni Marquards eget hjem bliver de to varianter af sansepuden samlet. Under det bløde ydre er der hård plast og elektronik. På billedet ses en af to ansatte, Helle Juhl Pedersen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Fortsætter i samme spor

Hun og ægtefællen ser frem til at fortsætte rejsen de kommende år. De keder sig ikke.

- Der er nye udfordringer hver dag, og det er positivt ment. Vi udvikler hele tiden og finder ud af, hvordan vi kan gøre ting bedre. Der er ikke mange dage, der er ens, siger Toni Marquard.

Om projektet giver mere arbejde lokalt, må tiden vise.

- Det kan sagtens være. Men jeg tror ikke, vi bliver et stort firma med mange ansatte. Vi bliver mere et, som outsourcer og søger partnere, siger Anders Hansen.

Sansepuden spiller beroligende musik og vribrerer alt efter, hvordan den berøres. Det er meningen, at man skal sidde med den i hænderne og ind til kroppen. Hensigten er at reducere uro og angst, og det har vist sig, at andre end demente har gavn af den. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce