Annonce
112

Ældre dame uskadt efter brand - brandfolk måtte opgive at finde kat

Naboer så flammer i rækkehuset på Treldevænget og slog alarm. Naboer ilede også til og hjalp den ældre kvindelige beboer. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Madlavning var muligvis årsag til en brand i et rækkehus på Treldevænget fredag aften. Nabo slog alarm. Den ældre beboer måtte genhuses, men savner sin kat, som hun fik lukket ud i sikkerhed.
Annonce

Trelde: En ældre kvinde måtte genhuses på Fredericia Kommunes rehabiliteringscenter efter hendes rækkehus på Treldevænget i aftes blev fuldstændig røgskadet efter en brand i køkkenet.

Branden opstod ved 19.30-tiden, og blev opdaget af en nabo.

- Naboen så flammer fra huset og slog alarm. Flere naboer ilede til og hjalp kvinden, som selvfølgelig var meget ulykkelig, men heldigvis ikke kom noget til, siger indsatsleder fra TrekantBrand Hans Bendorff.

Brandfolkene rykkede ind på vænget med mandskab og slukningskøretøjer og koncentrerede i første omgang indsatsen mod rækkehusets køkken.

- Vi kender ikke den direkte årsag til branden, men den var opstået i køkkenet, som udbrændte totalt. Der var store røgskader fra branden, så det var nødvendigt med genhusning, siger Hans Bendorff.

Annonce

Katten løb væk

Rækkehusene på Treldevænget er dobbelthuse, så mandskabet skulle sikre sig, at der ikke var sket skader hos naboen.

- Røgen var løbet op under loftet, men det var ikke værre end, at vi kunne klare problemet med udluftning, og naboen kunne blive i huset, siger Hans Bendorff.

Inden den ældre kvinde bragte sig i sikkerhed, sørgede hun selv for at lukke sin kat ud. Den løb ud i mørket og forsvandt.

- Hun var meget ængstelig for katten, så vi prøvede at finde den, men det var desværre umuligt, siger Hans Bendorff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce