Annonce
Fredericia

Trods sag om nedprioriteret rengøring: Ældre Sagen har fuld tillid til kommunens prioritering

Niels Hother Jacobsen, formand for Ældre Sagen i Fredericia,, tror på, at kommunen prioriterer rigtig, når den vælger at give mulighed for at at sløjfe en rengøring i sommerferien for til gengæld at opretholde den personlige pljee. Arkivfoto: Mette Mørk
Ældre Sagen så helst, at borgere, der er visiteret til rengøring, fik gjort rent med samme frekvens hele året, men formanden for foreningen slår samtidig fast, at han stoler på kommunens valg om at prioritere den personlige pleje.

Fredericia: Hos Ældre Sagen Fredericia har man ikke modtaget henvendelser fra medlemmer, der er utilfredse med beslutningen om at sløjfe en rengøring i sommerperioden for flere af de knap 500 borgere, som er visiteret til rengøringshjælp.

Det oplyser formanden for Ældre Sagen Fredericia, Niels Hother Jakobsen.

På baggrund af onsdagens artikel i Fredericia Dagblad, hvor en borger kritiserede, at der går fire uger mellem, at hun får kommunal hjælp til rengøringen, har Niels Hother Jakobsen haft kontakt til kommunens visitationschef for at få uddybet situationen.

- Vores holdning er, at vi helst ser, at kvalitetsstandarderne holdes hele året. Men vi har forståelse for, at der er en udfordring for øjeblikket i forhold til personalemangel, og jeg har ikke modtaget nogen henvendelse fra medlemmer, der har ytret utilfredshed. Jeg har kun kendskab til sagen gennem avisen, siger Niels Hother Jakobsen.

Annonce

Det, vi i særdeleshed godt kunne ønske os, er, at man i de kommende budgetforhandlinger går ind og ser på befolkningsudvikling og hvor mange der er over 65, så det er ud fra de tal, man laver budgettet, så området mængdereguleres.

Niels Hother Jakobsen, formand for Ældre Sagen Fredericia

Hensyn til begge parter

Formanden fastslår, at det ikke er en optimal situation, men han stoler på, at kommunen varetager både borgernes og medarbejdernes interesser på bedst mulig måde.

- Jeg har stor tillid til, at kommunen prioriterer rigtigt i denne sammenhæng, og mit største fokusområde er, at de mennesker, der har brug for personlige pleje, får det, de skal have. Så må man acceptere, at der i en periode bliver skåret ned på noget.

- Man bliver også nødt til at tage hensyn til de medarbejdere, der er i kommunen, så man ikke skræmmer dem, man har, væk, siger han.

På længere sigt ser Niels Hother Jakobsen og Ældre Sagen Fredericia gerne, at der er mulighed for at få private til at dække ind i perioder, hvor man på forhånd ved, der vil være udfordringer med bemandingen. Desuden vil Ældre Sagen Fredericia arbejde for at området kigges efter i sømmene i forbindelse med de næste budgetforhandlinger.

- Det, vi i særdeleshed godt kunne ønske os, er, at man i de kommende budgetforhandlinger går ind og ser på befolkningsudvikling og hvor mange, der er over 65, så det er ud fra de tal, man laver budgettet, så området mængdereguleres, siger Niels Hother Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

Fortsat mandefald blandt VB-målmændene

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Hedensted

Ny tøjbutik åbner i Uldum

Annonce