Annonce
Jelling

Ældre skude fik besøg fra alderdomshjemmet

Jelling Orm holdt åbent hus på Møgelgård lørdag. Højagercentret benyttede lejligheden til at sende sine tre rickshaws afsted på flere ture, så deltagerne kunne se det 29 år gamle vikingeskib. Foto: Leif Baun

Skibslauget gav en ristet pølse og holdt åbent hus lørdag om fremtiden for Jelling Orm, der blev søsat 1990.

Jelling: Vikingeskibet Jelling Orm holdt åbent på Møgelgård mellem Jelling og Mølvang lørdag. Målet var at få kontakt med yngre årgange af mennesker, der kan være interesserede i at være aktive omkring skibet.

Der kom en halv snes stykker. Men desuden valgte Højagercentret at bruge det relativt pæne lørdagsvejr til at trække de tre rickshaws af stalden og cykle ned og kigge til den 29-årige skude. Selv om denne gruppe af cyklister ikke lige var i centrum af dagens målgruppe.

Det med at tale om skibets fremtid, som der stod i invitationen, kunne måske nok lyde lidt truende. Men så mørkt ser det nu heller ikke ud, forsikrer formanden for skibslauget, Peder M. Jørgensen.

- Vi har jo ikke sat nogen tidshorisont på. Men nogle af os er efterhånden et stykke oppe i 70'erne. Og hvis vi ser 3-5 år ud i fremtiden, så skal vi jo til at have nogle afløsere ind. Vi forestiller os, at det kan være mennesker i 50'erne, hvor hele familier kan få glæde af aktiviteten, forklarer han.

Annonce
Træskærerarbejdet i stævnen af Jelling Orm er skabt sidst i 1980'erne. Ligheden med udsmykningen på den store runesten ved Jelling Kirke er tydelig. Foto: Leif Baun
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce