Annonce
Billund

Ældrepleje i opløsning

Andreas Feldthaus Nielsen er ikke imponeret over Billund Kommunes prioriteter på ældreområdet. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Læserbrev: Plejehjems medarbejdere må løbe hurtigere grundet nedskæringer, mens ledere modtager 10.000 kr. i bonus for deres ”indsats” under corona. Er dette rimeligt?

De mennesker, som passer nogle af de skrøbeligste mennesker i vores samfund, har ikke længere tid til at udføre deres opgave. I dag har kommunerne udpint ældreplejeområdet så meget, at der kun er tid til den basale pleje af de ældre. De ældre bliver ikke længere anset som mennesker, men anset som en belastning, som kun har fortjent den pleje der holder dem i live. Den ældre skal være heldig, hvis der i fremtiden er tid til højest et bad en gang om ugen, og der er da overhovedet ikke tid til at udøve nogen form for omsorg.

De ældre rådner bogstavelig talt op på plejehjemmene. Men selvom danskerne har krævet ændringer, bliver kommunerne ved med at sige, at der ikke er penge nok, og de bliver nødt til at spare på området. Men de finder alligevel penge til at give 10.000 kroner til hver leder på plejecentrene i Billund Kommune, og når man konfronterer beslutningstagerne, ønsker de ikke at udtale sig om emnet. Hvordan kan dette på nogen måde være rimeligt? Hvorfor bruger de ikke disse penge på at forbedre ældreområdet i stedet for bare at smide pengene ud?

Beløbet virker ikke umiddelbart som et stort beløb, men i det store billede kunne disse penge gøre en forskel. For disse penge kunne de ældre have været på en tur, som ville have løftet deres livsglæde. Det valgte politikerne ikke at gøre, men i stedet bruge dem hensynsløst, og det kan da aldrig være rimeligt, at det er lederne der får disse. Pengene kunne i det mindste gå til de mennesker, som passer dem og giver dem omsorg i stedet for en leder, som bruger sin dag på kontoret.

Jeg har ikke personlig lyst til, at jeg selv eller mine forældre skal blive passet af det offentlige, når den tid kommer, da jeg ikke mener, at ældreplejen længere kan varetage den opgave, i den tilstand, som den er blevet udpint til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce